SUBWOOFER do Audi 80
Eeeee Panowie spokojnie , nikt tu nikogo nie bedzie karcic za to ze zaproponowal produkt innej marki:)
Wiec radze postawic sobie po <wodka> i zgoda:)
A co do mojego pytania, macie jakies sprawdzone zestawy?Bo jak narazie wysylacie poszczegolne skrzynki a ja potrzebuje albo skrzynki aktywnej albo skrzynki i dobrze dobranego do niej wzmaka.
Wiec radze postawic sobie po <wodka> i zgoda:)
A co do mojego pytania, macie jakies sprawdzone zestawy?Bo jak narazie wysylacie poszczegolne skrzynki a ja potrzebuje albo skrzynki aktywnej albo skrzynki i dobrze dobranego do niej wzmaka.
Mam jeszcze pytanie , ale najpierw postaram sie przedstawic moj problem.
Mam w tylniej polce 2 glosniki JBL 16 cm , i w tylnich drzwiach 2 JBL 16 , jest to podpiete pod radio i gra calkiem niezle (Wtedy brakowalo kasy na wzmacniacz) w niedalekich planach mam zakup 2 glosnikow w podszybie i oczywiscie 2 glosnikow (najprawdopodobniej JBL 16) w przednie drzwi.To nam daje w sumie 8 glosników + skrzynka.Chciałbym zrobic to tak zeby caly tyl byl spiety pod jeden wzmacniacz (tj 4 głosniki o lacznym RMS ok 200W) i przod podpiac pod radio.Niestety w tematach wzmacniaczy jestem do tylu i chcialbym uzyskac porade czy znajde taki wzmacniacz w pod ktory podepne 4 glosniki + skrzynka (ok 250 RMS) i czy to bedzie gralo?
Dodam tylko ze celowo uzylem tam slowa gralo , nie lupalo:P
Mam w tylniej polce 2 glosniki JBL 16 cm , i w tylnich drzwiach 2 JBL 16 , jest to podpiete pod radio i gra calkiem niezle (Wtedy brakowalo kasy na wzmacniacz) w niedalekich planach mam zakup 2 glosnikow w podszybie i oczywiscie 2 glosnikow (najprawdopodobniej JBL 16) w przednie drzwi.To nam daje w sumie 8 glosników + skrzynka.Chciałbym zrobic to tak zeby caly tyl byl spiety pod jeden wzmacniacz (tj 4 głosniki o lacznym RMS ok 200W) i przod podpiac pod radio.Niestety w tematach wzmacniaczy jestem do tylu i chcialbym uzyskac porade czy znajde taki wzmacniacz w pod ktory podepne 4 glosniki + skrzynka (ok 250 RMS) i czy to bedzie gralo?
Dodam tylko ze celowo uzylem tam slowa gralo , nie lupalo:P
Fanthom taki wzmak zeby podpiac caly zestaw pod jeden wzmak kosztuje <1000 pln :mrgreen: wiec calkiem spora sumka ... zawsze mozesz zastosowac 2 wzmaki...jeden 4-kanalalowy na przod+tyl i jeden (najlepiej monoblok) na wzmak :mrgreen:...choc cena porownywalna...ale moim zdaniem w tym wypadku najlepiej poszukac cos z hi-end'owej polki...i zapodac wzmak 5 kanalowy :lol:
aaa...i na przod wkaldasz 4 glosniczki...i puszczasz je przez zwrotnice...chyba ze kupisz juz caly zestaw 2-drozny odseparowany...to masz w zestawie :mrgreen:
i jak juz tak daleko mierzysz...w tyl tak samo najlepiej wmontowac zestaw 2-drozny odseparowany
i do tego najlepiej dolozyc jeszcze kondensator zeby zbytnio nie zylowac aku
wiec jak widzac koszt niemaly...ale efekt napewno bedzie powalajacy :roll:
a tak na marginesie...jaka masz jednostke sterujaca??
aaa...i na przod wkaldasz 4 glosniczki...i puszczasz je przez zwrotnice...chyba ze kupisz juz caly zestaw 2-drozny odseparowany...to masz w zestawie :mrgreen:
i jak juz tak daleko mierzysz...w tyl tak samo najlepiej wmontowac zestaw 2-drozny odseparowany
i do tego najlepiej dolozyc jeszcze kondensator zeby zbytnio nie zylowac aku
wiec jak widzac koszt niemaly...ale efekt napewno bedzie powalajacy :roll:
a tak na marginesie...jaka masz jednostke sterujaca??
Fanthom niech zostana te glosniki z tylu dasz na nie bass i suba i to i w dzwiach i podlączysz pod 4 kanlowy wzmak a przednie pod samo radyjo i dasz na nie spran i poco 5 kanalowy wzmak lub dwa i wganiac sie w koszta jak bus mial dwa wzmaki podlaczone to moglbys tylko na zapalonym aucie sluchac muzy bo na zgaszonym tez ale poznej bys go nie odpalil bo 2 wzmaki by zabrali caly prąd z akumai to po co takie jest moje zdanie jak zrobisz tak bedziesz mial
[ Dodano: 2010-11-22, 21:27 ]
zebym mial troche wiecej kasy i nie mial aktywnej skrzyni tak smo bym zrobil
[ Dodano: 2010-11-22, 21:27 ]
zebym mial troche wiecej kasy i nie mial aktywnej skrzyni tak smo bym zrobil
dlatego w takim rozwiazaniu jeden wzmak 5 kanalowy i bedzie elegancko :mrgreen: :mrgreen:
pozatym Fanthom obczilem wzmak taki akurat na Twoj zestawik...marzenie sliczny kickerek :roll: i zdaje mi sie ze morzesz go za niezla sumke wyrwac :mrgreen: :
http://allegro.pl/wzmacniacz-kicker-kx7 ... 02835.html
a co do aku...hmm...do takiego wzmaka juz powinienes wsadzic porzadne okablowanie + kondensator mysle ze na 5f :mrgreen:
ale wiesz...to sa tylko sugestie... :mrgreen: :mrgreen:
pozatym Fanthom obczilem wzmak taki akurat na Twoj zestawik...marzenie sliczny kickerek :roll: i zdaje mi sie ze morzesz go za niezla sumke wyrwac :mrgreen: :
http://allegro.pl/wzmacniacz-kicker-kx7 ... 02835.html
a co do aku...hmm...do takiego wzmaka juz powinienes wsadzic porzadne okablowanie + kondensator mysle ze na 5f :mrgreen:
ale wiesz...to sa tylko sugestie... :mrgreen: :mrgreen:
Proszę Cię, już nigdy nic nie pisz na temat car audio... :-|cypek51 pisze:Fanthom niech zostana te glosniki z tylu dasz na nie bass i suba i to i w dzwiach i podlączysz pod 4 kanlowy wzmak a przednie pod samo radyjo i dasz na nie spran i poco 5 kanalowy wzmak lub dwa i wganiac sie w koszta jak bus mial dwa wzmaki podlaczone to moglbys tylko na zapalonym aucie sluchac muzy bo na zgaszonym tez ale poznej bys go nie odpalil bo 2 wzmaki by zabrali caly prąd z akumai to po co takie jest moje zdanie jak zrobisz tak bedziesz mial
jeśli mówimy o wzmaku 5 kanałowym to tak przód drzwi głośniki plus syki w słupki to już 2 kanały tył głośniki drzwi i syki kolejne 2 kanały i ostatni kanał na suba i to będzie grało przyjemnie ewentualnie głośniki w drzwiach pod radio a samego suba pod wzmak ale pod samym radiem wiadomo szału niema a co do reszty głośników w półce to uwierz ale są nie potrzebne jeśli będą drzwi przód i tył ja miałem głośniki w półce ori 13 i ktoś wstawił 10poradziłem sobie z nimi wstawiając otwory bass reflexowe nie razi tak w oczy a po 2 zawsze można obszyć półkę na nowo i po dziurach a jak zrobisz tak jak cypek mówił że jeśli głośniki z tyłu dasz pod wzmak a przód nie to tył będzie łupał a z przodu będzie ci brakować sceny bo grać przód będzie grał słabo a tył będzie łupał bo skrzynia daje bass głośniki w półce to zniekształcają a tylne drzwi grają mocniej od przednich i moim zdaniem to sie będzie gryzło bo wzmak jest po to żeby dostarczyć głośnikom odpowiedniej mocy by grały z pełną mocą a nie na 1/3 mocy a skoro chcesz wydać jakiś pieniądz na sprzęt to niech to gra normalnie i niech sprawia przyjemność