Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

SUBWOOFER do Audi 80

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Fanthom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fanthom » 22 lis 2010, 00:33

Eeeee Panowie spokojnie , nikt tu nikogo nie bedzie karcic za to ze zaproponowal produkt innej marki:)

Wiec radze postawic sobie po <wodka> i zgoda:)

A co do mojego pytania, macie jakies sprawdzone zestawy?Bo jak narazie wysylacie poszczegolne skrzynki a ja potrzebuje albo skrzynki aktywnej albo skrzynki i dobrze dobranego do niej wzmaka.

shaggy06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shaggy06 » 22 lis 2010, 07:13

Fanthom ja Ci wyslalem linki do tych subow...i na tych samych aukcjach masz proponowane wzmaki ( carpower ) :mrgreen: no chyba ze chcesz juz wszystko z jbl...to wzmak tez jakis do tego mozesz sobie dobrac :-P

Awatar użytkownika
Fanthom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fanthom » 22 lis 2010, 13:00

Mam jeszcze pytanie , ale najpierw postaram sie przedstawic moj problem.

Mam w tylniej polce 2 glosniki JBL 16 cm , i w tylnich drzwiach 2 JBL 16 , jest to podpiete pod radio i gra calkiem niezle (Wtedy brakowalo kasy na wzmacniacz) w niedalekich planach mam zakup 2 glosnikow w podszybie i oczywiscie 2 glosnikow (najprawdopodobniej JBL 16) w przednie drzwi.To nam daje w sumie 8 glosników + skrzynka.Chciałbym zrobic to tak zeby caly tyl byl spiety pod jeden wzmacniacz (tj 4 głosniki o lacznym RMS ok 200W) i przod podpiac pod radio.Niestety w tematach wzmacniaczy jestem do tylu i chcialbym uzyskac porade czy znajde taki wzmacniacz w pod ktory podepne 4 glosniki + skrzynka (ok 250 RMS) i czy to bedzie gralo?

Dodam tylko ze celowo uzylem tam slowa gralo , nie lupalo:P

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 22 lis 2010, 14:36

jak będą głośniki w drzwiach przód i tył oraz syki w słupkach oraz sub w bagaju to głośniki w półce są zbędne

Awatar użytkownika
Fanthom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fanthom » 22 lis 2010, 14:45

Głosniki w polce juz zostana , bo nie bede z dziurami jezdzil.

A jakas porada co do wzmaka ktory spelnilby moje oczekiwania?

shaggy06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shaggy06 » 22 lis 2010, 17:11

Fanthom taki wzmak zeby podpiac caly zestaw pod jeden wzmak kosztuje <1000 pln :mrgreen: wiec calkiem spora sumka ... zawsze mozesz zastosowac 2 wzmaki...jeden 4-kanalalowy na przod+tyl i jeden (najlepiej monoblok) na wzmak :mrgreen:...choc cena porownywalna...ale moim zdaniem w tym wypadku najlepiej poszukac cos z hi-end'owej polki...i zapodac wzmak 5 kanalowy :lol:
aaa...i na przod wkaldasz 4 glosniczki...i puszczasz je przez zwrotnice...chyba ze kupisz juz caly zestaw 2-drozny odseparowany...to masz w zestawie :mrgreen:
i jak juz tak daleko mierzysz...w tyl tak samo najlepiej wmontowac zestaw 2-drozny odseparowany :-P
i do tego najlepiej dolozyc jeszcze kondensator zeby zbytnio nie zylowac aku :-P
wiec jak widzac koszt niemaly...ale efekt napewno bedzie powalajacy :roll:

a tak na marginesie...jaka masz jednostke sterujaca??

cypek51
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cypek51 » 22 lis 2010, 21:17

Fanthom niech zostana te glosniki z tylu dasz na nie bass i suba i to i w dzwiach i podlączysz pod 4 kanlowy wzmak a przednie pod samo radyjo i dasz na nie spran i poco 5 kanalowy wzmak lub dwa i wganiac sie w koszta jak bus mial dwa wzmaki podlaczone to moglbys tylko na zapalonym aucie sluchac muzy bo na zgaszonym tez ale poznej bys go nie odpalil bo 2 wzmaki by zabrali caly prąd z akumai to po co takie jest moje zdanie jak zrobisz tak bedziesz mial

[ Dodano: 2010-11-22, 21:27 ]
zebym mial troche wiecej kasy i nie mial aktywnej skrzyni tak smo bym zrobil

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 22 lis 2010, 22:21

już ci mówię po co 2 wzmaki żeby dać tyle prądu aby głośniki zagrały a jeśli chodzi o odpalanie to tak kondensator większe aku alternator od tdi mało to 2 aku do bagaja ale tu już mówimy o takim czymś jak zabudowa i o tym że bagażnik jest nam nie potrzebny i robimy co chcemy w nim

shaggy06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shaggy06 » 22 lis 2010, 22:28

dlatego w takim rozwiazaniu jeden wzmak 5 kanalowy i bedzie elegancko :mrgreen: :mrgreen:
pozatym Fanthom obczilem wzmak taki akurat na Twoj zestawik...marzenie sliczny kickerek :roll: i zdaje mi sie ze morzesz go za niezla sumke wyrwac :mrgreen: :
http://allegro.pl/wzmacniacz-kicker-kx7 ... 02835.html

a co do aku...hmm...do takiego wzmaka juz powinienes wsadzic porzadne okablowanie + kondensator mysle ze na 5f :mrgreen:

ale wiesz...to sa tylko sugestie... :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 22 lis 2010, 22:39

cypek51 pisze:Fanthom niech zostana te glosniki z tylu dasz na nie bass i suba i to i w dzwiach i podlączysz pod 4 kanlowy wzmak a przednie pod samo radyjo i dasz na nie spran i poco 5 kanalowy wzmak lub dwa i wganiac sie w koszta jak bus mial dwa wzmaki podlaczone to moglbys tylko na zapalonym aucie sluchac muzy bo na zgaszonym tez ale poznej bys go nie odpalil bo 2 wzmaki by zabrali caly prąd z akumai to po co takie jest moje zdanie jak zrobisz tak bedziesz mial
Proszę Cię, już nigdy nic nie pisz na temat car audio... :-|

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 23 lis 2010, 15:12

McCoob musisz sie przyzwyczaić niestety że kolega cypek ma swój pogląd na granie głośników ale ja już nie mam sił na rozmowę z tym człowiekiem a co do wzmaka to patrzyłem ofertę i przyjemny gdybym miał fundusz nie powiem że by mi sie nie przydał takowy :D

Awatar użytkownika
Fanthom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fanthom » 23 lis 2010, 18:16

No dobra bo widze zdania dosc mocno podzielone:P

Wiec jakbym chcial kupic wzmacniacz 5-ciokanalowy i podpiac pod niego skrzyneczke + 4 glosniki a przod pod radyjo to nie bedzie gralo?

cypek51
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cypek51 » 23 lis 2010, 19:48

najlepej znajdz gdzie zaklad co montuja car audio i ci doradza co kupic co nie kupywac jeden mówi tak drugi tak i w obledzie tam ci doraqdzą

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 23 lis 2010, 20:19

jeśli mówimy o wzmaku 5 kanałowym to tak przód drzwi głośniki plus syki w słupki to już 2 kanały tył głośniki drzwi i syki kolejne 2 kanały i ostatni kanał na suba i to będzie grało przyjemnie ewentualnie głośniki w drzwiach pod radio a samego suba pod wzmak ale pod samym radiem wiadomo szału niema a co do reszty głośników w półce to uwierz ale są nie potrzebne jeśli będą drzwi przód i tył ja miałem głośniki w półce ori 13 i ktoś wstawił 10poradziłem sobie z nimi wstawiając otwory bass reflexowe nie razi tak w oczy a po 2 zawsze można obszyć półkę na nowo i po dziurach a jak zrobisz tak jak cypek mówił że jeśli głośniki z tyłu dasz pod wzmak a przód nie to tył będzie łupał a z przodu będzie ci brakować sceny bo grać przód będzie grał słabo a tył będzie łupał bo skrzynia daje bass głośniki w półce to zniekształcają a tylne drzwi grają mocniej od przednich i moim zdaniem to sie będzie gryzło bo wzmak jest po to żeby dostarczyć głośnikom odpowiedniej mocy by grały z pełną mocą a nie na 1/3 mocy a skoro chcesz wydać jakiś pieniądz na sprzęt to niech to gra normalnie i niech sprawia przyjemność

cypek51
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cypek51 » 23 lis 2010, 21:13

ja to nie musialem swoich glosnikow podlanczc po wzmak bo mam radio z S-MOSFET bo ma swoj wzmak i grają niezle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl