[80 2.0] mechaniczny wtrysk - problem z gazem
[80 2.0] mechaniczny wtrysk - problem z gazem
Witam mam problem nie dawno kupilem audi jakies 4miesiace temu nie mialem z nia problemow zrobilem nia 12tys.km jest zagazowana lecz ostatno padl mi modul dalem do naprawy wymienili ustawili zaplon pogrzebali i chodzi ale dziwnie skacze na obrotach na gazie i benzynie i podczas trasy przerywa.......
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 09:47 przez janbac, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak po wymianie nadal nie będzie oczekiwanego rezultatu to sprawdź kabelki podłączone do elektrozaworu (to odnośnie tego , że przerywa Ci podczas jazdy- jak kabelki są ok to wymiana elektrozaworu).janbac pisze:Własnie rano patrzalem i nie najlepszy pora na wymiane dzieki ... po wymienie odezwe sie jaki beda skutki
Pozdrawiam.
Witam Sprawdzałem kabelki podłączone do elektrozaworu wymieniłem filtr powietrza paliwa oraz kable kopułkę i świece..i na benzynie chodzi idealnie aż milo się jedzie lecz gdy wlanczam gaz to się zaczyna skacze na obrotach ale nie gaśnie im cieplejszy tym ładniej chodzi ale i tak jak się zagrzeje to i tak nie jest jak powinno czy wystarczy regulacja jest to gaz typu brc jakieś zwykle jajo z 2006 pojeżdżę parę dni i zobaczę co się dzieje...
Żeby ten syf spuścić, to musisz rozgrzać trochę auto(i parownik, który rozgrzeje się razem z autem) i dopiero spuścić ten syf. Śródka może być z boku parownika lub pod spodem(zalezy jaki parownik).janbac pisze:jutro mam zamiar filtr wymienić sam nigdy nie grzebałem przy instalacji gazowaj ale myślę ze dam rade i ten syf spuszczę jak znajdę w którym miejscu to tam jest...a potem dopiero do ustawienia
Witam zrobiłem..wymieniłem filtr spuscilem syf jest trochę lepiej dalej delikatnie przerywa ale jak wciskam gaz to idzie bez problemu tylko jak jadę na równym gazie to tak delikatnie poszarpuje:/a na benzynie pracuje bez zarzutow chyba czeka mnie regulacja:[
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 15:41 przez janbac, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. To nie jest silnik 3A.
Raczej skłaniał bym się do JN 1.8 90 KM
http://img16.imageshack.us/i/21429553.jpg/
Odczytaj Nr. silnika a zwłaszcza pierwsze litery to wtedy będzie pewność.
Raczej skłaniał bym się do JN 1.8 90 KM
http://img16.imageshack.us/i/21429553.jpg/
Odczytaj Nr. silnika a zwłaszcza pierwsze litery to wtedy będzie pewność.