---WszyStkO o nIczYM czyli OffTopiC pełną gębą---
Nie no maks 14 dni bo potem możesz reklamacje zgłosić Taką mają polityke na poczcie, miałem tak już kilka razy że 13 albo 14 dnia przychodziło i teraz wole dać te 5zł więcej i wziąść kureira:)
ale i oni są czasem bezczelni)
Pamietam jak raz jeden do mnie dzwonił i pytał się czy nie moge 20km do miasta podjechac bo on nie ma czasu na wioske jechac:D a jak powiedziałem ze nie to czy nie mam tam kogośznajomego:D ale jak go zje.... to momentem się znalazł:) ale to jakaś taka firma extra była:)
ale i oni są czasem bezczelni)
Pamietam jak raz jeden do mnie dzwonił i pytał się czy nie moge 20km do miasta podjechac bo on nie ma czasu na wioske jechac:D a jak powiedziałem ze nie to czy nie mam tam kogośznajomego:D ale jak go zje.... to momentem się znalazł:) ale to jakaś taka firma extra była:)
ja miałem lepszy przypadek :mrgreen: zamówiłem sobie kołpaczki do zimówek kurierem za pobraniem miały przyjść, czekam tydzień nic czekam drugi nic, aż się "troche" zdenerwowałem i dzwonie do gościa a on mi tu że miał jakieś dostawy nie terminowe coś tam jeszcze i się głupio tłumaczy, jak go troszke z***ałem to przysyłke wysłał tego samego dnia co do niego dzwoniłem a przyszła na następny dzień :mrgreen:
To taki stoi takie coś w rodzaju koisku ruchu no i tam masz skrytki i teraz jak coś kupujesz to możesz prosić o wysłanie do paczkomatu:) i jak już przesyłka dojdzie dostajesz sms:) z hasłęm podbijasz to tych skrytek gdzie są one w mieście takie zółte z napisem paczkomaty Wbijasz nr telefonu i to hasło i otwiera się Twoja skrytka bierzesz gifta i zawijasz Nie musisz sie ogladac na kureiera ani listonosza:)comd89, a co to za wynalazek ?
Podobno już jest 600 punktów w dużych miastach w całej polsce więc chyba jakoś dają rade:)inpost coś takiego wymyślił, ciekawe czy się przyjmie u nas
Mi to sie raz taki listonosz trafil ze wpadl pod drzwi szarpna klamka to sie podnosze z łużka a tu nikogo nie ma kwestia dojscia do drzwi;d Potem patrze w skrzynce awizo ze było o tej porze i nie było nikogo w domu:) Poszedłem na poczte to mowie że chce skarge zgłosić a ta do mnie że ona tutaj nie przyjmuje bo listonosze to nie poczta polska i gdzie indziej mają bióro:) hahahaha polskie absurdy:) a przy okazji jeszcze było pare osób co też tak ich załątwili;d
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Mam ten sam problem z kurierami, więc jak coś kupuje to wole aby to przyszło pocztą bo listonosz wie gdzie mieszkam.comd89 pisze:Pamietam jak raz jeden do mnie dzwonił i pytał się czy nie moge 20km do miasta podjechac bo on nie ma czasu na wioske jechac:D a jak powiedziałem ze nie to czy nie mam tam kogośznajomego:D ale jak go zje.... to momentem się znalazł:) ale to jakaś taka firma extra była:)
Alledrogo wprowadziło coś takiego jak odbiór w punkcie:
http://allegro.pl/guides/guide_dspl.php ... guide=1869
http://allegro.pl/guides/guide_dspl.php ... guide=1868
dla tych którzy nie mają czasu dybać na donosiciela przy drzwiach.