[80 ALL] zamarzający zamek
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Dzięki za podpowiedzi.
Obecnie nie mam za bardzo gdzie rozebrać i wysuszyć zamka więc wybiorę opcję z nasmarowaniem jakimś olejem.
Taki właśnie jest plan jak tylko pojawi sie jakaś wolna gotówka
Obecnie nie mam za bardzo gdzie rozebrać i wysuszyć zamka więc wybiorę opcję z nasmarowaniem jakimś olejem.
Patrique pisze:Najlepiej moim zdaniem zainwestować w centralkę na pilot. Wtedy wkładki nie będą zbytnio molestowane.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
No ja latem też zamontowałem taki bajer i bardzo się sprawdza, teraz nawet nie chce mi się wkładać kluczyka do zamka :mrgreen: Lenistwo :mrgreen: Ale nie trzeba teraz zimą męczyć zamków. Centralka kosztowała 55zł :mrgreen:Patrique napisał/a:
Najlepiej moim zdaniem zainwestować w centralkę na pilot. Wtedy wkładki nie będą zbytnio molestowane.
-
- Forum Audi 80
Na wkładki mam sposób- koszt 8 zł, kupiłem smar do zamków i kłódek marki SONAX-Schlossfit- specjalnie do tego typu problemu i wkładki chodzą jak marzenie!! A co zrobić jeśli w tylnych drzwiach nie chcą rygle wyskakiwać, nawet jak sie przejadę i mam już w aucie saunę !!! ? Nie mogę wozić ludzi a to dopiero było na zewnątrz -3 stopnie
Proszę o odpowiedź
Proszę o odpowiedź
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
sama prawda, wd łapie syf kurz itd. i zamarza też oczywiście odmrażaczy jak najmniej stosować bo można kiedyś klucza już nie przekręcić.Szara80tkaTdi pisze:wd40 wyplukuje, wysusza i rozpuszcza rdze, a na sucho nic nie pochodzi dlugo wiec oliwa, wazelina lub smar to sie powinno stosowac a nie jakies odmrazacze na alkocholu