[b4 all] przekladka napedu na quattro
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
nie, traktorka 80 w quattro nie widzialem, ale ze bude w benzynie na cztery kola kupic i silnik dorzucic z insalacja to nawet niezly pomysl, tylko czemu fabrycznie nie bylo? byc moze za mala moc silnika na taki naped, w katalogach nie wdzialem quattro przy przy mocy silnika 90km, napewno nie w audi 80
Silnik do skrzyni pasuje tylko jeden warunek: musisz kupic auto z dluugimi przelozeniami albo potem skrzynie i most z dluuugimi przelozeniami bo jak kupisz krotka skrzynie to vmax w dieslu bedzie gdzies kolo140-150kmh i strasznie tzreba bedzie go krecic na kazdym biegu.
Jak juz chcesz sie brac za swap to nie pakuj tam 1zetora tylko cos bardziej rozwojowego np AWX,ASZ-TDI130PS.
Jak juz chcesz sie brac za swap to nie pakuj tam 1zetora tylko cos bardziej rozwojowego np AWX,ASZ-TDI130PS.
dla chcącego nic trudnego tylko czy jest sens i czy się opłaca?
najmniejszy silnik był w b3 Audi 80 quattro 1.8S o mocy 90 km.
tylko że wyszło mało sztuk pewnie dlatego że był za słaby.
ale w b3 najpopularniejszym był 1.8E 113km specjalnie wzmacniany.
za to w b4 silnik dwulitrowy był minimun na quattro o mocy 115km żeby to jakoś jechało.
najmniejszy silnik był w b3 Audi 80 quattro 1.8S o mocy 90 km.
tylko że wyszło mało sztuk pewnie dlatego że był za słaby.
ale w b3 najpopularniejszym był 1.8E 113km specjalnie wzmacniany.
za to w b4 silnik dwulitrowy był minimun na quattro o mocy 115km żeby to jakoś jechało.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
hehehe, widze sie sie temacik rozkcecil
czyli jakbym znalazl avanta w q z dlugimi biegami, pewnie 2.6 v6 ??? to moglo by spasowac do 1z ??? silniczek mam zmodzony... mialem 132 km i 310 nm ale zaczol mi wtrysk lac iwypalilo tloka teraz mam okolo 118 i 260 nm i jak na moje potrzeby to wzupelnosci wystarcza wiec jakby siaglo do quattro to chyba starczy ???
czyli jakbym znalazl avanta w q z dlugimi biegami, pewnie 2.6 v6 ??? to moglo by spasowac do 1z ??? silniczek mam zmodzony... mialem 132 km i 310 nm ale zaczol mi wtrysk lac iwypalilo tloka teraz mam okolo 118 i 260 nm i jak na moje potrzeby to wzupelnosci wystarcza wiec jakby siaglo do quattro to chyba starczy ???
matrock pisze:hehehe, widze sie sie temacik rozkcecil
Spasujesz silnik ze skrzynia. najdłuższa skrzynia jest od 2.8 v6 ale i tak v/max bedzie 170km i krotkie biegi ale możesz wsadzić skrzynie 5 gang od A4.
pozdro