Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 PM] Stracił moc

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 27 lip 2007, 00:23

Jej max to 140 przy jakich obrotach ?
Czy wieksze obroty niż te przy tej predkosci są mozliwe na wyzszym biegu ?
Jak ona CI sie ogolnie kreci ?

pogromca4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pogromca4 » 27 lip 2007, 00:32

Doc pisze:Jej max to 140 przy jakich obrotach ?
Czy wieksze obroty niż te przy tej predkosci są mozliwe na wyzszym biegu ?
Jak ona CI sie ogolnie kreci ?
kreci sie do 5000 bez problemu wiecej nie ciaglem nie chce katowac (do czerwonego pola dojdzie) . na 4 biegu 140km/h obroty cos ponad 3000 i nic dalej nie ciagnie jak wrzuce 5 bieg to samo tzn mniejsze obroty przyspieszenia brak.

pawellox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawellox » 27 lip 2007, 21:24

Taki problem ostatnio zdjagnozowal mój kolega przez wag tyczyło się to pedału gazu który pokazywał przy wcisnieciu na maxa 50% pamietaj ze w audi 80 b4 nie masz linki od gazu to jest sterowane elektronicznie wiec zwoc w pierwszym zedzie na to uwage a byc moze naprawa tego zmieni wszystko na + i bedziesz latal jak trzeba pozdo...daj znac jaki wynik po sprawdzeniu tego

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 27 lip 2007, 22:06

pawellox pisze:Taki problem ostatnio zdjagnozowal mój kolega przez wag tyczyło się to pedału gazu który pokazywał przy wcisnieciu na maxa 50% pamietaj ze w audi 80 b4 nie masz linki od gazu to jest sterowane elektronicznie wiec zwoc w pierwszym zedzie na to uwage a byc moze naprawa tego zmieni wszystko na + i bedziesz latal jak trzeba pozdo...daj znac jaki wynik po sprawdzeniu tego
zaraz zaraz coś sie koledze pomieszało linka jest, tylko jest czujnik położenia przepustnicy który podaje sygnał do sterownika wtrysku
diagnoza kodami migowymi powinna ujawnić usterke o ile nie bedzie sie dało podłonczyć vaga , jak wywołać kody usterek jest w dowload do pobrania fajny przewodnik
powodzenia ;-)

pogromca4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pogromca4 » 27 lip 2007, 22:17

wilu8 pisze:
pawellox pisze:Taki problem ostatnio zdjagnozowal mój kolega przez wag tyczyło się to pedału gazu który pokazywał przy wcisnieciu na maxa 50% pamietaj ze w audi 80 b4 nie masz linki od gazu to jest sterowane elektronicznie wiec zwoc w pierwszym zedzie na to uwage a byc moze naprawa tego zmieni wszystko na + i bedziesz latal jak trzeba pozdo...daj znac jaki wynik po sprawdzeniu tego
zaraz zaraz coś sie koledze pomieszało linka jest, tylko jest czujnik położenia przepustnicy który podaje sygnał do sterownika wtrysku
diagnoza kodami migowymi powinna ujawnić usterke o ile nie bedzie sie dało podłonczyć vaga , jak wywołać kody usterek jest w dowload do pobrania fajny przewodnik
powodzenia ;-)
tak tak wiem o kodach. myslalem zrestartowac komputer ale nie wiem jak. wiem ze w mazdach,hondach,toyotach jest przez odpiecie klemy z akmulatora w niemieckich chyba przez zwarcie jakis pinow ale jakich nie mam pojecia moze wy wiecie ? ?
ja mam audi ale B3 a nie B4 jak kolega napisal :)
dodam ze dzis wymienilem swiece (NGK ) i filtr paliwa i nadal to samo.
z tym gazem faktycznie sprawdze ale raczej to nie to. jak wcisne do podlogi to dochochi do 6000 wiec raczej oki.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 27 lip 2007, 22:28

o resecie tez jest w tym poradniku ,dokładnie to jak usunać błedy

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 27 lip 2007, 23:48

pogromca4 pisze:tak tak wiem o kodach. myslalem zrestartowac komputer ale nie wiem jak. wiem ze w mazdach,hondach,toyotach jest przez odpiecie klemy z akmulatora w niemieckich chyba przez zwarcie jakis pinow ale jakich nie mam pojecia moze wy wiecie ?
tak samo zdjecie klemy zresetuje kompa w Audi... przynajmniej mi tak wiadomo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl