[80 Avant B4] Tylna wycieraczka ... z czego ?
[80 Avant B4] Tylna wycieraczka ... z czego ?
Witam, mam już silniczek do tylnej wycieraczki do B4 avant ale nie mam pióra, pytanie czy idzie dopasować z jakiegoś innego auta takowe czy musi być od audi b4
Jeśli by ktoś miał na zbyciu chętnie odkupię !
Pozdro
S-i-R-o
Jeśli by ktoś miał na zbyciu chętnie odkupię !
Pozdro
S-i-R-o
Ostatnio zmieniony 07 lip 2007, 09:29 przez S-i-R-o, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Panowie, odgrzebie troche temat. Jaka powinna byc dlugosc piora wycieraczki tylnej w avancie, bo sa rozne zrodla, jedni pisza o 35 cm, inni 40. Moja wycieraczka nie zbiera mi wogole z jakby z polowy szyby, gdy wycieraczka jest w pozycji pionowej, po prostu nie dolega w tym miejscu. Czy wymiania ramienia i piora powinny pomoc?
- arekkrosno
- Forum Audi 80
Mi kompletnie nie pomaga ani wd40 ani oliwa techniczna. Znacie jeszcze jakieś inne penetratory oprócz cocacoli bo też już próbowałem? A może jest tak ściśnięte na nicie że smarowanie nie pomoże? Rozwiercić nita czy da się tam jakoś luz zrobić?Lucazzz pisze:mi pomogło WD40 w miejscach ruchomych wycieraczki tzn tam gdzie wycieraczka sie odchyla od szyby. ramie zostaw, wymien tylko ew pióro. <ok>
U mnie bylo konieczne dogiecie w strone szyby tego uchwytu na ktory zaklada sie pioro wycieraczki, nie wiem czy mechanizm byl zmieniany (ale jest zalozony ori), ale u mnie to ramie bylo proste i dol wycieraczki mocno spieral sie na szybie, przez co gora nie dolegala. Teraz zalozylem pioro 40 cm i pieknie wyciera cala szybe.
Jak Ci wogole pioro nie chodzi to zawsze mozesz kupic nowe, ja w lidlu jakas tanioche kupilem za 18 zl, 2 sztuki, na tyl cudow nie trzeba, a poki co zbiera ladnie.
Jak Ci wogole pioro nie chodzi to zawsze mozesz kupic nowe, ja w lidlu jakas tanioche kupilem za 18 zl, 2 sztuki, na tyl cudow nie trzeba, a poki co zbiera ladnie.
- arekkrosno
- Forum Audi 80
Po problemie. Trochę to trwało bo zapomniałem sobie o tym wątku. Jak wiadomo sprężyna dociska wycieraczkę do szyby. Samo smarowaniu różnymi specyfikami kompletnie nie pomagało żeby wycieraczka lepiej przylegała (skrajny przypadek). Trzeba rozwiercić nita, wyczyścić miejsca przylegania +oliwa techniczna i będzie na lata.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 07:58 przez arekkrosno, łącznie zmieniany 2 razy.