[B4 1.9 TDI 1Z] problem po wymianie filtra
[B4 1.9 TDI 1Z] problem po wymianie filtra
Witam ostatnio wymieniałem filtra paliwa i po wymianie okazało się że jak zapalił to stracił część obrotów tz. czy silnik zimny czy dobrze rozgrzany obroty są tylko do 2 - 2,3 tyś czasami dojdzie do 2,5 :-| :-| czytałem wiele tematów o podobnej tematyce ale niestety nic nie znalazłem.
musiałby być dziwny ten przypadek bo przepływomierz i filtr paliwa leżą dość daleko od siebie :mrgreen:audion pisze:Kolego, a moze ktos przez "przypadek" odpial wtyczke od przeplywomierza przy tej wymianie? albo wlasnie te pecherzyki powietrza, mi tez ciezko wchodzil na obroty jak mialem dziurawy wezyk ktory idzie od intercoolera do mapsensora (w okolicach aku byl dziurawy).
a z tym wężykiem do map sensora to trochę przesadzasz bo jak jest dziurawy to samochód do 3000obr idzie jak rakieta i dopiero potem łapie muła
no to już masz odpowiedź, skoro nie ma żadnej różnicy to padł przepływomierz albo coś nie łączy między przepływomierzem a ECUtomek925 pisze:w wężyku nie ma żadnych pęcherzyków... sprawdzałem węże nie są dziurawe, odpinałem kostkę od przepływomierza i żadnej różnicy nie ma jak jest odpięta i zapięt a..