[1.8s B3 88r] wymiana pompy paliwa nieodpala...
-
- Forum Audi 80
[1.8s B3 88r] wymiana pompy paliwa nieodpala...
witam mam problem. jechalem sobie moim autkiem i cos zaczelo szarpac az w koncu zgaslo i nie odpala. (mam LPG) paliwo jest w baku jakies 5L, iskra jest. chyba nie dochodzi paliwo i dlatego nie odpala wiec moje pytanie brzmi czy ktos wie jak sie wymienia pompe paliwa w audi 80 b3?
Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 10:22 przez audiczka88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80
Ja w mojej niuni wymieniałem pompę paliwa z kanału,jest ona pod podwoziem to taki metalowy walec z podłączonymi z dwóch stron przewodami paliwowymi i z jednej strony są dwa kable.Najszybciej i najprościej sprawdzisz pompę jeśli sam będziesz w kanale a ktoś przekręci kluczyk w stacyjce,będzie słychać że pompa chodzi-takie brzęczenie.Oczywiście zamiast kanału może być podnośnik . <ok>
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Przy silniku na gaźniku pompa jest mechaniczna i podczas załączania zapłonu jej nie słychać. Przykręcona jest do bloku tak jak to jest na zdjęciu pokazane.
A powiedz mi czy sprawdziłeś elektrozawór przełączający LPG/PB? Może on jest uszkodzony i wystarczyłoby go wymienić (on odpowiada za zatrzymanie danego zasilania paliwa podczas przełączna auta za pomocą centralki).
Ja w swojej byłem Coupe też powymieniałem wszystko a wystarczyło tylko ten elektrozawór.
A powiedz mi czy sprawdziłeś elektrozawór przełączający LPG/PB? Może on jest uszkodzony i wystarczyłoby go wymienić (on odpowiada za zatrzymanie danego zasilania paliwa podczas przełączna auta za pomocą centralki).
Ja w swojej byłem Coupe też powymieniałem wszystko a wystarczyło tylko ten elektrozawór.
-
- Forum Audi 80
Pod maską silnika przeważnie montowany jest blisko parownika (ale nie koniecznie). Sprawdzenie jest banalnie proste:audiczka88 pisze:mozesz mi powiedziec gdzie on jest i jak go sprawdzic?
- wystarczy że wsłuchasz się czy jest tyknięcie podczas zmiany pozycji LPG/PB na centralce LPG;
Wygląda ten elektrozawór tak:
http://allegro.pl/valtek-zawor-benzynow ... 27409.html w zależności od producenta jego wygląd może być różny.