witam
Od kilku dni zauwazyłem ,ze pedał hamulca twrdnieje przy samej podłodze. Brak ubytku hydrolu w zbiorniku. Obserwacja zewnetrzna prób hamowania wykazała opóznienie tylniego prawego koła w stosunku do pozostąłych (auto nie posiada korektora siły hamowania) od czego zaczać ? Prosze o szybka odpowiedz
Pozdrawiam Zawias_btm
[b3 1.8] wpadajacy pedał hamulca
-
- Forum Audi 80
Witam Wszystkich. Mam takie pytanko dziś okazało się ze mam uszkodzony tylny zacisk i uciekł mi cały płyn. Po dolaniu płynu hamulec nożny wchodzi w podłoge i bardzo słabo działa chociaż ABS załącza się ale pedał w podłodze. Poprzednio przed wyciekiem pedał dochodził do połowy. I stąd moje pytanie czy dopóki nie wymienię tylnego zacisku to nożny bedzie taki słaby? Czy może się zapowietrzył? Czekam na info bo nie jestem bystrzakiem w tym temacie he:)
Pozdrawiam :mrgreen:
Pozdrawiam :mrgreen:
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
-
- Forum Audi 80
KAROLEK22XX pisze:maciach777 będzie ci pedał tak działał bo płyn ci wycieka i zapowietrza się pewnie uszczelka ci się podwinęła
A czy może to być vacum pompa? Czytałem ze można to sprawdzić i to zrobiłem. Podczas jazdy wrzucić na luz zacząć hamować i dodać troche gazu i faktycznie hamulec zaczął dobrze hamować ale mam nadzieje ze to będzie to o czym mówi KAROLEK22XX. Muszę podjechać do jakiegoś fachowca oby znał się na rzeczy pozdro