Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.8] wpadajacy pedał hamulca

ODPOWIEDZ
zawiasbtm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.8] wpadajacy pedał hamulca

Post autor: zawiasbtm » 06 gru 2010, 22:46

witam

Od kilku dni zauwazyłem ,ze pedał hamulca twrdnieje przy samej podłodze. Brak ubytku hydrolu w zbiorniku. Obserwacja zewnetrzna prób hamowania wykazała opóznienie tylniego prawego koła w stosunku do pozostąłych (auto nie posiada korektora siły hamowania) od czego zaczać ? Prosze o szybka odpowiedz

Pozdrawiam Zawias_btm

maciach777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciach777 » 09 gru 2010, 15:21

Witam Wszystkich. Mam takie pytanko dziś okazało się ze mam uszkodzony tylny zacisk i uciekł mi cały płyn. Po dolaniu płynu hamulec nożny wchodzi w podłoge i bardzo słabo działa chociaż ABS załącza się ale pedał w podłodze. Poprzednio przed wyciekiem pedał dochodził do połowy. I stąd moje pytanie czy dopóki nie wymienię tylnego zacisku to nożny bedzie taki słaby? Czy może się zapowietrzył? Czekam na info bo nie jestem bystrzakiem w tym temacie he:)
Pozdrawiam :mrgreen:

Awatar użytkownika
KAROLEK22XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: KAROLEK22XX » 09 gru 2010, 15:44

maciach777 będzie ci pedał tak działał bo płyn ci wycieka i zapowietrza się pewnie uszczelka ci się podwinęła

maciach777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciach777 » 10 gru 2010, 13:41

KAROLEK22XX pisze:maciach777 będzie ci pedał tak działał bo płyn ci wycieka i zapowietrza się pewnie uszczelka ci się podwinęła

A czy może to być vacum pompa? Czytałem ze można to sprawdzić i to zrobiłem. Podczas jazdy wrzucić na luz zacząć hamować i dodać troche gazu i faktycznie hamulec zaczął dobrze hamować ale mam nadzieje ze to będzie to o czym mówi KAROLEK22XX. Muszę podjechać do jakiegoś fachowca oby znał się na rzeczy pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl