[B4 1,9 TDI 1Z] jak wymienić końcówki wtryskiwaczy
[B4 1,9 TDI 1Z] jak wymienić końcówki wtryskiwaczy
Proszę o jakąś instrukcję wymiany końcówek wtryskiwaczy w 1,9 tdi 1z czy jest to trudna operacja czy można ją samemu wykonać może ktoś ma jakieś foty z opisami tej czynności Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Raczej się nie doczekasz takiej instrukcji ,powinno się przy tym ustawić obydwa ciśnienia otwarcia czyli 190-300 bar i raczej nikt tego sam nie robi z braku odpowiednich przyrządów do sprawdzania ciśnienia .Ja przekładałem samą końcówkę wtrysku sterującego bo mi okrutnie podlewał i co prawda nie była to nowa końcówka ale sterujący już tak nie lał i śmigał bez problemów więc niczego nie ustawiałemhej pisze:Proszę o jakąś instrukcję wymiany końcówek wtryskiwaczy w 1,9 tdi 1z c
wkręcasz wtrysk w imadło końcówką do góry, zaznacz sobie rysę żeby później dobrze dokręcić (najlepiej dokręć starą końcówkę żeby mniej więcej wiedziać jaką siłą, bo nowa może mieć inny wymiar i znaki się nie zgodzą) odkręcasz korpus nasadką 15mm, następnie wymieniasz końcówkę pilnując żeby żaden syf do środka nie wpadł i zakręcasz korpus, roboty pół godziny na wszystkie wtryski łącznie z założeniem ich do silnika <ok>
jak już zmieniasz to nie bierz ori P357 tylko P520 (AFN) lub P502 (AEL) albo wedle uznania
jak już zmieniasz to nie bierz ori P357 tylko P520 (AFN) lub P502 (AEL) albo wedle uznania
- damianmp33
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
Zmianę trzeba zacząć od jednostki sterującej a nie od wtrysków .Wymiana samych wtrysków na nie wiele się zda .Czemu ? bo komp i tak będzie podawał taką samą ilość paliwa .Zmiana mapek wtrysku daje dopiero to o co ci chodzi ,czyli przyrost mocy .Jak po zmianie mapek w ECU zmienisz jeszcze wtryski na np.205 to praktycznie masz ok.110 koników ,jak w AFN -nie
- damianmp33
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Kontakt:
Ja Łukasz tylko padałem cene wiem że to drogo pewnie u kolegi naszego z forum solskiera zrobił by mi to za 600 zł w Kłodzku generalnie ceny czasem są powalające a co powiesz jak ten koleś tylko spytałem z ciekawości za regeneracje turbiny AFN 1600 zł a ja załatwiłem kolesiowi za 900 zł z montażem w AJM dla tego też uważam że kolega ma ceny zaporowe ten kolega ma niesamowitą wiedzę oto link do niego http://www.evolutionmotorsport.pl/ ale ceny jak z kosmosu jak będę kiedyś zwiększał moc to się pewnie odezwę do solskiera lub kostrza