[80 B4] nie działa 1 szyba elektryczna
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A ja ci powiem tak: u mnie było dokładnie tak jak u ciebie ,nie działała tylna lewa ,pewnego razu grzebiac w przekażnikach pod kierownicą musiałem wyciągnąc min.ten od elektrycznych szyb ,po tym zabiegu któregoś dnia od niechcenia nacisnąłem przycisk tylnej lewej szyby ,bo i tak nie działała ...i szok :shock: działała .Na chwilę obecną znowu nie działa ,ale podejrzewam zimne luty w tymże przekażnikukiełek pisze:tylna lewa
pomyliłem się
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Gdyby było coś nie tak z przekaźnikiem nie miał by pradu na pinie 4. I jeszcze jedno przekażnik ma wyjście jedno do dwuch tylnych szyb i jednej z przodu od pasażera jest to wspólne wyjście wiec jeżeli inne działają nie można mówić o przekaźniku.
A skoro tobie raz działa raz nie proponował bym sprawdzić właczniki bo one potrafia bardzo figlować że raz jest raz nie.
Ja do tej pory mam z tym koszmar z tymi włacznikami ale obecnie czekam na wiekasza kase bo to duży wydatek. Nawet z urzywek.
A skoro tobie raz działa raz nie proponował bym sprawdzić właczniki bo one potrafia bardzo figlować że raz jest raz nie.
Ja do tej pory mam z tym koszmar z tymi włacznikami ale obecnie czekam na wiekasza kase bo to duży wydatek. Nawet z urzywek.
Panowie odgrzeje kotleta, mam problem tylko z tylną lewą szybą chodziła normalnie a później raz chodziła a raz nie teraz jak jest ciepło całkowicie przestała działać z panelu kierowcy oraz z tylnych drzwi zero reakcji , reszta szyb działa prawidłowo , podmieniłem przełącznik w panelu kierowcy na działający i dalej cisza ,silnik na krótko działa, w związku z powyższym jak nie działa tylko jedna szyba tylna lewa to szukać przyczyny w przekaźniku 343 ( zimny lut ) czy bardziej w kablach ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Albo kable albo przycisk z tyłu w drzwiach. Jak nie masz przycisku to połącz styki w kostce tylnego przycisku tak i sprawdź czy zadziała:
Jeśli dalej nic to szukaj w kablach na zgięciach. Jeśli reszta szyb działa to przekaźnik jest dobry bo na 3 szyby poza szybą kierowcy zasilanie wychodzi z jednego wyjścia.
Jeśli dalej nic to szukaj w kablach na zgięciach. Jeśli reszta szyb działa to przekaźnik jest dobry bo na 3 szyby poza szybą kierowcy zasilanie wychodzi z jednego wyjścia.
dzięki kolego za info , jak posprawdzam to zdam relację co byłomaciek889 pisze:Albo kable albo przycisk z tyłu w drzwiach. Jak nie masz przycisku to połącz styki w kostce tylnego przycisku tak i sprawdź czy zadziała:
Obrazek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Zwykle załamuje się w drzwiach. Sprawdź jeszcze czy na tych dwóch skrajnych masz masy a środkowym poprzecznym plus. Dalej sprwadź na tych samych kablach na słupku najlepiej wewnątrz. Jeśli tam będą te dwie masy i plus to przełamane masz na tylnych drzwiach jeśli nie będzie to przełamane będzie gdzieś na drzwiach kierowcy.
dzięki za rady najwcześniej w sobotę będę mógł to sprawdzić ,maciek889 pisze:Zwykle załamuje się w drzwiach. Sprawdź jeszcze czy na tych dwóch skrajnych masz masy a środkowym poprzecznym plus. Dalej sprwadź na tych samych kablach na słupku najlepiej wewnątrz. Jeśli tam będą te dwie masy i plus to przełamane masz na tylnych drzwiach jeśli nie będzie to przełamane będzie gdzieś na drzwiach kierowcy.
[ Dodano: 2017-07-03, 07:04 ]
operacja zakończona sukcesem , szyba śmiga aż milo , powodem był silniczek a raczej jego zawieszone szczotki , rozbiórka i czyszczenie silniczka pomogło , jeszcze raz wielkie dzięki Panowie za cenne radyjarowlkp pisze:dzięki za rady najwcześniej w sobotę będę mógł to sprawdzić ,maciek889 pisze:Zwykle załamuje się w drzwiach. Sprawdź jeszcze czy na tych dwóch skrajnych masz masy a środkowym poprzecznym plus. Dalej sprwadź na tych samych kablach na słupku najlepiej wewnątrz. Jeśli tam będą te dwie masy i plus to przełamane masz na tylnych drzwiach jeśli nie będzie to przełamane będzie gdzieś na drzwiach kierowcy.