B4[1Z] Twarda praca silnika po braku ladowania
B4[1Z] Twarda praca silnika po braku ladowania
Koledzy moze ktos z was mial podobny problem... Jadac , zaczela mi migotac kotrolka ladowania ( zero piskow ,pasek na swoim miejscu ). bateria zaczela mi slabnac a najbardziej dziwne jest to ,ze jak troche przejechalem i kontolka ladowania byla ledwo widoczna (wskazania temp.silnika , paliwa tez na 0) to Silnik zaczal pracowac jakos dziwnie Twardo... klekot taki wyrazny. Na neutralnym , chodzi wydaje mi sie ze raczej normanlnie. tylko na obrotach slychac twardsza prace w kabinie.. ;/ wczesniej chodzil normalnie..;/ Powiedzcie czy Moze to miec zwiazek z elektryka ,przekaznik jakis i czy to moze miec ze soba zwiazek ,czy raczej dwia rozne tematy...?
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
kolego miałem taki sam problem tyko ze przy okazji zamim doszedłem oco chodzi to zepsuły sie mi 2 akumulatoty , okazało sie ze urwała mi sie szczotka w alternatoze wiec wymieniłem szczotkotrzymacz ale głosna praca została i bujałem sie z tym troche ale doszedłem i do tego, powodem głosnej pracy bił zaciety nastawnik kata wtrysku na pompie wtryskowej i przypalony czujnik pedału hamulca
[ Dodano: 2010-12-23, 20:54 ]
acha ten nastawnik jest z tyłu pompy pod rurkami wtryskowymi czesto pomaga wykrecenie go i przykrecenie z powrotem ale to nie jest bardzo proste bo 2 sruby ktorymi jest przykrecony sa bardzo płytkie i torks sie obluzowuje
[ Dodano: 2010-12-23, 20:54 ]
acha ten nastawnik jest z tyłu pompy pod rurkami wtryskowymi czesto pomaga wykrecenie go i przykrecenie z powrotem ale to nie jest bardzo proste bo 2 sruby ktorymi jest przykrecony sa bardzo płytkie i torks sie obluzowuje
potwierdzam, brak prądu to brak sygnału do owego czujnika/nastawnika od dynamicznego kąta wtrysku i stąd twarda praca na przegazówce.
Dźwięk przypomina ten? http://w465.wrzuta.pl/audio/0KkdvSRxeoO/dyktafon-0002
Dźwięk przypomina ten? http://w465.wrzuta.pl/audio/0KkdvSRxeoO/dyktafon-0002