Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi b4 2.0] Schemat podłaczenia AC/BC

oyama
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] auto check nie dziala??

Post autor: oyama » 11 sty 2007, 18:08

witam mam nastepujacy problem gdy zostawie auto na dlugich swiatlach przy otwarciu dzwi powinnien wlaczyc sie bzeczyk nie dziala swiatlo po otwarciu dzrwi sie zapala wiec nie jest to wina grzybkow ????

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 11 sty 2007, 19:12

Po pierwsze to nie jest żaden Auto Check :)

Jeżeli nie działa Ci brzęczyk to mozę poprstu jest uszkodzony, pozatym zadziała dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, no i kto zostawia auto na długich? Chyba miales na mysli swiatla mijania? :-)

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 11 sty 2007, 20:07

Wow jestem w szoku ze mozesz zostawic auto na chociazby mijaniach..u mnie po zgaszeniu motorka swiatla automatycznie wskakuja na postojowe..Myslalem ze to standard w kazdej niuni. A uszkodzony jest pewnie bzyczek.. :-P

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 11 sty 2007, 20:31

kurcze nie mogę zrozumieć tego "zdania" bez znaków interpunkcji...

jest tak jak pisze jmm... prawdopodobnie brzęczyk, albo poprostu nie wyciągasz kluczyka, lub po prostu nie dochodzi masa do zegarów z grzybka drzwi kierowcy... a tak btw to chyba gdzieś czytałem że AC nie jest wyposażony w brzęczyk

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 11 sty 2007, 20:38

cobra pisze:kurcze nie mogę zrozumieć tego "zdania" bez znaków interpunkcji...

jest tak jak pisze jmm... prawdopodobnie brzęczyk, albo poprostu nie wyciągasz kluczyka, lub po prostu nie dochodzi masa do zegarów z grzybka drzwi kierowcy... a tak btw to chyba gdzieś czytałem że AC nie jest wyposażony w brzęczyk
Ja mam AC i mam brzeczyk od radia i świateł, pozatym piszczy w zegarach jak zapali się rezerwa, spali żarówka, zabraknie płynu do spryskiwaczy itp :)

A wracając do tematu to każde Audi B2/B3/B4 ma tak, że po zgaszeniu silnika gasną światła i zapalają się postojówki, więc jeśli u Ciebie tak nie ma to znaczy, że ktoś kombinował w instalacji :roll:

oyama
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oyama » 11 sty 2007, 21:40

sorki macie racje po wyjeciu kluczyka zostaje na mijania ale bzyczek nie dziala mimo tego ze gdy otwieram drzwi swiatlo sie pali lub tez swieci jak kto woli a bzyczek nie dziala
a gdyby ktos byl mily i powiedzial mi jescze czy te 3 czerwone kreski na wskazniku paliwa to rezerwa ile wynosi? czy jescze zapali sie jakas kontrolka dziekuje

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 11 sty 2007, 22:10

Kontrolka rezerwy jest chyba jak masz Mini Checka i napewno jak masz Auto Checka, tam jest takie pokrętło, którym można ustawić rezerwę. U mnie pierwsza kreska to jakies 10-15 litrów w baku, a rezerwa zapala mi się przy 5l, wtedy wskazówka jest już dawno poza czerwonymi kreskami :mrgreen:

oyama
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oyama » 12 sty 2007, 15:57

no tak a jak mam sprawdzic czy mam auto check czy mini check czy wogole ich nie mam

auto check to jest to co na obrazku ma administrator jmm??

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 12 sty 2007, 21:17

nie
to co ma admin jmm to jest BC

jesli masz AC to wyświetlają Ci się ikonki na wyświetlaczu w formie graficznej: zuzyte klocki, niski poziom płynu od spryskiwaczy, za małe ciśnienie oleju, przepalone żarówki itp itp

jeśli masz minichecka to ten kwadracik na srodku masz podzielony na 4 pola i w każdym polu podświetla się inna ikonka od niskiego ciśnienia oleju, wysokiej temp płynu i jeszcze jakaś 1
MINI CHECK

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 12 sty 2007, 21:46

mini check ma 4 kontrolki: ćiśnienie oleju, poziom płynu hamulcowego, poziom płynu chłodzenia, opcja: nie zapięte pasy

jean_pierre
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Problem z mini check;iem

Post autor: jean_pierre » 15 sty 2007, 18:19

U mnie jest taki problem że ten mini check raz mi działa raz nie, tz na 10 uruchomień auta z 2 razy tylko włączą się te górne kontrolki czyli 1. ciśnienie oleju 2. ciesz chłodząca 3. bodajże ręczny 4. zapięcie pasów - opcjonalnie, u mnie nie występuje.
Chodzi o to że w momencie włączenia zapłonu przed uruchomieniem auta powinny zapalić się na mini checku te 3 kontrolki a u mnie nie zapalają się w ogóle albo zapalają się bardzooo rzadko, jak im się chce. Nawet jak ręczny zaciągnę to też się nie zapala, żarówki sprawdzone, są ok, tym bardziej że nieraz ten mini check działa poprawnie i to jest zastanawiające ? Jak myślicie może być wina tego mini checka czy przewodów ?? A może jeszcze coś innego ? Bezpieczniki sprawdzałem są OK.

Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 15 sty 2007, 19:41

zapewne masa/12v nie dochodzi
Ja na twoim miejscu wyjałbym zegary i sprawdził czy te piny które wchodzą do MC nie są jakieś zasyfione, zasniedziałe itp. Skoro się nie świeci żadna a powinne 3 tak jak piszesz, to wina jest ewidentnie w braku masy czy tam tych 12V. Nie pamiętam dokładnie ale 12V chyba idzie z płyty licznika, więc może warto sprawdzic połączenia scieżek na płycie głownej i oczywiście te piny które wchodzą do MC

Awatar użytkownika
gonzoli
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1.9 TDI 1Z] miga kontrolka poziomu płynu i (!)

Post autor: gonzoli » 19 lut 2007, 16:54

Witam,
jak w temacie, kontrolki po odpaleniu silnika gasną, ale nie wiem czy one nie powinny przed odpaleniem świecić a nie migac.
Raz zdażyło mi się, że migały nadal po odpaleniu.
I teraz chyba najważniejsze pytanie czy tak ma być, czy może coś jest nie tak?

Wybaczcie jeśli to głupie i oczywiste, ale nie znam się na tym.

Pozdrawiam, gonzo

Awatar użytkownika
Organista18
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Organista18 » 19 lut 2007, 17:43

Zależy jaki kontrolki, te nadole takie małe: woda, smarowanie, ręczny to powinny świecić, oczywiście do odpalenia auta, a te na górze jak nie masz autocheck, są tam dwie, to powinny migać a po odpaleniu gasnąć.

pozdrawiam 8-)

Awatar użytkownika
gonzoli
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gonzoli » 19 lut 2007, 17:59

Dzięki,(tak, chodzi mi o te dwie na górze) troche mnie uspokoiłeś, bo coś mi się ubzdurało, że wcześniej świeciły, a nie migały. Już się zacząłem martwić, że coś jest nie tak.

Wielkie dzięki i pozdrawiam :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl