[Audi b4 2.0] Schemat podłaczenia AC/BC
[80 B4] auto check nie dziala??
witam mam nastepujacy problem gdy zostawie auto na dlugich swiatlach przy otwarciu dzwi powinnien wlaczyc sie bzeczyk nie dziala swiatlo po otwarciu dzrwi sie zapala wiec nie jest to wina grzybkow ????
Ja mam AC i mam brzeczyk od radia i świateł, pozatym piszczy w zegarach jak zapali się rezerwa, spali żarówka, zabraknie płynu do spryskiwaczy itpcobra pisze:kurcze nie mogę zrozumieć tego "zdania" bez znaków interpunkcji...
jest tak jak pisze jmm... prawdopodobnie brzęczyk, albo poprostu nie wyciągasz kluczyka, lub po prostu nie dochodzi masa do zegarów z grzybka drzwi kierowcy... a tak btw to chyba gdzieś czytałem że AC nie jest wyposażony w brzęczyk
A wracając do tematu to każde Audi B2/B3/B4 ma tak, że po zgaszeniu silnika gasną światła i zapalają się postojówki, więc jeśli u Ciebie tak nie ma to znaczy, że ktoś kombinował w instalacji :roll:
sorki macie racje po wyjeciu kluczyka zostaje na mijania ale bzyczek nie dziala mimo tego ze gdy otwieram drzwi swiatlo sie pali lub tez swieci jak kto woli a bzyczek nie dziala
a gdyby ktos byl mily i powiedzial mi jescze czy te 3 czerwone kreski na wskazniku paliwa to rezerwa ile wynosi? czy jescze zapali sie jakas kontrolka dziekuje
a gdyby ktos byl mily i powiedzial mi jescze czy te 3 czerwone kreski na wskazniku paliwa to rezerwa ile wynosi? czy jescze zapali sie jakas kontrolka dziekuje
nie
to co ma admin jmm to jest BC
jesli masz AC to wyświetlają Ci się ikonki na wyświetlaczu w formie graficznej: zuzyte klocki, niski poziom płynu od spryskiwaczy, za małe ciśnienie oleju, przepalone żarówki itp itp
jeśli masz minichecka to ten kwadracik na srodku masz podzielony na 4 pola i w każdym polu podświetla się inna ikonka od niskiego ciśnienia oleju, wysokiej temp płynu i jeszcze jakaś 1
MINI CHECK
to co ma admin jmm to jest BC
jesli masz AC to wyświetlają Ci się ikonki na wyświetlaczu w formie graficznej: zuzyte klocki, niski poziom płynu od spryskiwaczy, za małe ciśnienie oleju, przepalone żarówki itp itp
jeśli masz minichecka to ten kwadracik na srodku masz podzielony na 4 pola i w każdym polu podświetla się inna ikonka od niskiego ciśnienia oleju, wysokiej temp płynu i jeszcze jakaś 1
MINI CHECK
-
- Forum Audi 80
[80 B4] Problem z mini check;iem
U mnie jest taki problem że ten mini check raz mi działa raz nie, tz na 10 uruchomień auta z 2 razy tylko włączą się te górne kontrolki czyli 1. ciśnienie oleju 2. ciesz chłodząca 3. bodajże ręczny 4. zapięcie pasów - opcjonalnie, u mnie nie występuje.
Chodzi o to że w momencie włączenia zapłonu przed uruchomieniem auta powinny zapalić się na mini checku te 3 kontrolki a u mnie nie zapalają się w ogóle albo zapalają się bardzooo rzadko, jak im się chce. Nawet jak ręczny zaciągnę to też się nie zapala, żarówki sprawdzone, są ok, tym bardziej że nieraz ten mini check działa poprawnie i to jest zastanawiające ? Jak myślicie może być wina tego mini checka czy przewodów ?? A może jeszcze coś innego ? Bezpieczniki sprawdzałem są OK.
Z góry dzięki za pomoc.
Chodzi o to że w momencie włączenia zapłonu przed uruchomieniem auta powinny zapalić się na mini checku te 3 kontrolki a u mnie nie zapalają się w ogóle albo zapalają się bardzooo rzadko, jak im się chce. Nawet jak ręczny zaciągnę to też się nie zapala, żarówki sprawdzone, są ok, tym bardziej że nieraz ten mini check działa poprawnie i to jest zastanawiające ? Jak myślicie może być wina tego mini checka czy przewodów ?? A może jeszcze coś innego ? Bezpieczniki sprawdzałem są OK.
Z góry dzięki za pomoc.
zapewne masa/12v nie dochodzi
Ja na twoim miejscu wyjałbym zegary i sprawdził czy te piny które wchodzą do MC nie są jakieś zasyfione, zasniedziałe itp. Skoro się nie świeci żadna a powinne 3 tak jak piszesz, to wina jest ewidentnie w braku masy czy tam tych 12V. Nie pamiętam dokładnie ale 12V chyba idzie z płyty licznika, więc może warto sprawdzic połączenia scieżek na płycie głownej i oczywiście te piny które wchodzą do MC
Ja na twoim miejscu wyjałbym zegary i sprawdził czy te piny które wchodzą do MC nie są jakieś zasyfione, zasniedziałe itp. Skoro się nie świeci żadna a powinne 3 tak jak piszesz, to wina jest ewidentnie w braku masy czy tam tych 12V. Nie pamiętam dokładnie ale 12V chyba idzie z płyty licznika, więc może warto sprawdzic połączenia scieżek na płycie głownej i oczywiście te piny które wchodzą do MC
[80 B4 1.9 TDI 1Z] miga kontrolka poziomu płynu i (!)
Witam,
jak w temacie, kontrolki po odpaleniu silnika gasną, ale nie wiem czy one nie powinny przed odpaleniem świecić a nie migac.
Raz zdażyło mi się, że migały nadal po odpaleniu.
I teraz chyba najważniejsze pytanie czy tak ma być, czy może coś jest nie tak?
Wybaczcie jeśli to głupie i oczywiste, ale nie znam się na tym.
Pozdrawiam, gonzo
jak w temacie, kontrolki po odpaleniu silnika gasną, ale nie wiem czy one nie powinny przed odpaleniem świecić a nie migac.
Raz zdażyło mi się, że migały nadal po odpaleniu.
I teraz chyba najważniejsze pytanie czy tak ma być, czy może coś jest nie tak?
Wybaczcie jeśli to głupie i oczywiste, ale nie znam się na tym.
Pozdrawiam, gonzo
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt: