[B4 1.9TDI] dygot na 4 i 5 biegu między 1500 a 2200 obrotów
[B4 1.9TDI] dygot na 4 i 5 biegu między 1500 a 2200 obrotów
Dzień dobry
samochód wpada w dygot na 4 i 5 biegu między 1500 a 2200 obrotów tylko przy dodawaniu gazu, całym nadwoziem trzęsie. Przy zdjęciu nogi z gazu drżenie ustaje. Proszę o pomoc i ewentualnie wskazanie warsztatu w Warszawie gdzie można się zgłosić z tym kłopotem.
Dziękuje i pozdrawiam
Kuba
samochód wpada w dygot na 4 i 5 biegu między 1500 a 2200 obrotów tylko przy dodawaniu gazu, całym nadwoziem trzęsie. Przy zdjęciu nogi z gazu drżenie ustaje. Proszę o pomoc i ewentualnie wskazanie warsztatu w Warszawie gdzie można się zgłosić z tym kłopotem.
Dziękuje i pozdrawiam
Kuba
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
jak wyżej stawiam na nastawnik skontaktuj się z tym kolegom https://audi80.pl/adamm,u,6031.htm powinien ci pomóc
Jest jeszcze jedna istotna kwestia, może przyda się komuś z podobnym problemem. Adam powiedział ze do czyszczenia nadaje się tylko nastawnik Pierburg. Do tego silnika stosowany był też Bosch (na szczęście to nie mój przypadek) i on nie nadaje się do wyczyszczenia trzeba go wymienić na nowy... Mam jeszcze pytanie do kolegi MUNIORA jak to jest z tymi obrotami? czy mogę jeździć na niskich na 4 i 5 biegu?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wiemy ,wiemykurnapany pisze:Jest jeszcze jedna istotna kwestia, może przyda się komuś z podobnym problemem. Adam powiedział ze do czyszczenia nadaje się tylko nastawnik Pierburg. Do tego silnika stosowany był też Bosch
Z obrotami sprawa jest prosta ,mozna jeżdzić na takich ,na jakich słychac że silnik nie jest przeciążony na danym biegu ,w naszych zetorach ,no przynajmniej w moim , jest to ok.1700obr.poniżej tych obrotów słychać że silnik się męczykurnapany pisze:Mam jeszcze pytanie do kolegi MUNIORA jak to jest z tymi obrotami? czy mogę jeździć na niskich na 4 i 5 biegu?