@gibaj
Pocieszę Cię, w instrukcji obsługi silników V8 dopuszczalne spalanie oleju to 1.5l /1000km.
@modern25
Biały dym to para wodna osadzająca się w układzie wydechowym, nie ma się czym przejmować.
Nie jest to prawidłowa reakcja samochodu, ponieważ przewody paliwowe są szczelnymi przewodami i nie ma prawa występować tam powietrze. Masz poprostu gdzieś nieszczelność, być może w filtrze paliwa.
[1.9TDI 1Z] Nie pali na zimno - czy to czas na remont???
na razie dowiedziałem się ze powinienem założyć zaworek zwrotny na przewodzie co idzie z baku . Tak też zrobiłem dziś i po założeniu i dociśnięciu wszystkich mi znanych opasek i cybantów i po porządnym przygazowaniu zauważyłem, że nie ma juz powietrza w tym przewodzie . Zobaczę rano jak to zadziałało. ( koszt .... zaworek 22zł przewód paliwowy 8 zł.). pozdrawiam
2dni mineło....
Odpalanie z rana jest teraz bez problemu nie wiem czy to wina zaworka zwrotnego czy też ocieplenia się klimatu z średniej okolo -15 do około -5*C
2dni mineło....
Odpalanie z rana jest teraz bez problemu nie wiem czy to wina zaworka zwrotnego czy też ocieplenia się klimatu z średniej okolo -15 do około -5*C