Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,6 ADA]Problem z prądem na aparat zapłonowy

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
sliski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1,6 ADA]Problem z prądem na aparat zapłonowy

Post autor: sliski » 18 gru 2010, 20:06

Witam wszystkich.Mam dziwny problem a mianowicie samochód odpala normalnie ale w miarę nagrzewania się silnika zaczyna migać kontrolka ta od płynu chłodniczego i spadaja obroty i po chwili wszystko wraca do normy.Dzisiaj dałem auto do mechanika i okazuje się że jak zaświeca się ta kontrolka i spadają obroty to w tym momencie jest za mały prąd na aparat zapłonowy wynosi on 3V a z tego co mi wiadomo to powinno być 12V po chwili wszystko wraca do normy i za jakiś czas znowu te same objawy.Czy ktos wie co może być przyczyną że spada napięcie?. A dzisiaj na koniec dnia auto zgasło i już nie odpaliło.Nie ma prądu na aparat zapłonowy i tym samym brak iskry.

BogdanC
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BogdanC » 13 sty 2011, 21:25

Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi -" Nie ma prądu na aparat zapłonowy".Ale myślę że o napięcie dochodzące do czujnika Halla w aparacie zapłonowym. Ten model Audi 80 ma silniczek który pracuje z wypiętą wtyczką z aparatu zapłonowego i na pewno nie brak tego prądu na aparacie jest przyczyną Twoich problemów, tylko jakieś zwarcie którego musisz szukać gdzieś indziej.

sliski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sliski » 19 sty 2011, 16:39

Mechanik powiedział, że to zwarcie robi deska rozdrzelcza czy to jest możliwe.
A spadek napięcia jest zawsze wtedy gdy silnik sie nagrzewa i ma temp. 70 stopni pozniej już nic się nie dzieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl