[B4 1,6 ADA]Problem z prądem na aparat zapłonowy
[B4 1,6 ADA]Problem z prądem na aparat zapłonowy
Witam wszystkich.Mam dziwny problem a mianowicie samochód odpala normalnie ale w miarę nagrzewania się silnika zaczyna migać kontrolka ta od płynu chłodniczego i spadaja obroty i po chwili wszystko wraca do normy.Dzisiaj dałem auto do mechanika i okazuje się że jak zaświeca się ta kontrolka i spadają obroty to w tym momencie jest za mały prąd na aparat zapłonowy wynosi on 3V a z tego co mi wiadomo to powinno być 12V po chwili wszystko wraca do normy i za jakiś czas znowu te same objawy.Czy ktos wie co może być przyczyną że spada napięcie?. A dzisiaj na koniec dnia auto zgasło i już nie odpaliło.Nie ma prądu na aparat zapłonowy i tym samym brak iskry.
Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi -" Nie ma prądu na aparat zapłonowy".Ale myślę że o napięcie dochodzące do czujnika Halla w aparacie zapłonowym. Ten model Audi 80 ma silniczek który pracuje z wypiętą wtyczką z aparatu zapłonowego i na pewno nie brak tego prądu na aparacie jest przyczyną Twoich problemów, tylko jakieś zwarcie którego musisz szukać gdzieś indziej.