Witam wszystkich po długiej nieobecności, odebrałem dziś auto z naprawy(wymiana przepływki i turbiny) auto nie kopci,ma kopa przy ruszaniu, stan oleju nie zmienia się.
Zastanawia mnie jedno, mechanik pozamieniał przewody podciśnieniowe "bo tak ma być i kropka", a konkretnie to na zaworze N75 górny poziomy połączył z dolnym pionowym,(wychodzi na to,że zamkną obieg,bo niepotrzebny) i na zaworze przy tubinie i pod nią(ten z popychaczem) tzn. połączył to razem. :shock:
O co tu chodzi, co Wy na to ?
2-ga sprawa na desce rozdzielczej pod wskażnikiem paliwa są dwa pokrętła jeden do zerowania licznika ,a drugi ...? nie wiem do czego bo jest wciśniety w środek. :?:
[B4 80 1.9tdi 1z] Po naprawie
Re: [B4 80 1.9tdi 1z] Po naprawie
Do ustawiania poziomu paliwa w baku taka regulacja trzeba ten kapturek wyciągnąć podważyć potem wkładasz jakiś śrubokręt i regulujesz wskaźnikaudimen pisze: 2-ga sprawa na desce rozdzielczej pod wskaźnikiem paliwa są dwa pokrętła jeden do zerowania licznika ,a drugi ...? nie wiem do czego bo jest wciśnięty w środek. :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ano chodzi o to że zrobił ci bajpas bo masz padnięty n75 .W sumie można tak zrobić jak komuś nie przeszkadza że zamiast 0,85 bara ,ma doładowanie po takim podłączeniu w granicach 0,7 bara .Ale najlepiej kupić nowy n75 za ok.130zł,powinien ci przynajmniej o tym powiedzieć ze masz padnięty n75 :roll:audimen pisze:Zastanawia mnie jedno, mechanik pozamieniał przewody podciśnieniowe "bo tak ma być i kropka", a konkretnie to na zaworze N75 górny poziomy połączył z dolnym pionowym,(wychodzi na to,że zamkną obieg,bo niepotrzebny) i na zaworze przy tubinie i pod nią(ten z popychaczem) tzn. połączył to razem. :shock:
O co tu chodzi, co Wy na to ?
Jak zacznie tym teraz kręcić , to może tylko rozregulować .Wyskalować można ,jak na pusty zbiornik wlejemy sobie 5 litrów i ustawimy wskazówkę np.na ostatniej kresce ,wtedy mamy pewność ile mamy paliwa na ostatniej kresce <ok>joandaw pisze:Do ustawiania poziomu paliwa w baku taka regulacja trzeba ten kapturek wyciągnąć podważyć potem wkładasz jakiś śrubokręt i regulujesz wskaźnik