Tak przekaźnik ok wymieniany dwu krotnie. Vag podłączony zostanie na dniach więc się może wyjaśni sytuacja ;/gibaj pisze:no to zostaje padnięty ECU :roll: który nie podaje sygnału na przekaźnik skoro nowy a napewno przekaźnik ok? nie masz od kogo podmienić?a co na to VAG?
[B4 1,9 TDI 1 Z] Problemy z odpalaniem
A sprobuj odlaczyc wtyczke od wskaznika temperatury, wtedy swiece powinny zagrzewac za kazdym razem. Swiece zagrzewaja jak sie nie myle, przy temp plynu chlodniczego ponizej +5 stopni, bo u mnie mimo ze na zewnatrz jest -10 to swiece grzeja przy porannym rozuchu i ew kilkugodzinnym postoju. Jak silnik jest lekko podgrzany, to np po godzinie postoju kontrolka znika po niecalej sekundzie, tak jak latem.GJ pisze: Dodam że czujnik temperatury wymieniony, świece i przekaźnik.
No w domysle odlaczyc wtyczke na jeden, dwa razy, zeby sprawdzic czy czujnik faktycznie sprawny, bo ze wymieniany, to nie zawsze znaczy ze dobry.gibaj pisze:tylko nie za długo bo spalisz świece :roll:
A sprobuj odlaczyc wtyczke od wskaznika temperatury, wtedy swiece powinny zagrzewac za kazdym razem.
Ale masz racje gibaj lepiej sie jasno wyrazic
Witam
Mam problem z odpalaniem Audika na ciepłym silniku z rana bez problemowo przy minusowej temp odpala pochodzi z 15-20min nagrzeje się zgasze go i już nie odpale. Najgorsze jest to ze jak przekręcam stacyjke do końca to nie ma w ogóle reakcji rozrusznika oczywiscie kontrolki się zapalają siwieca grzeje ale nie chce zakręcić rozrusznikiem a postoi z 2godziny ostygnie i już normalnie moge go odpalić. Wie ktoś o co chodzi ? Spotkał się ktoś z takim problemem szukałem na forum ale nie znalazłem nic powiązanego z moją sytuacją.
Mam problem z odpalaniem Audika na ciepłym silniku z rana bez problemowo przy minusowej temp odpala pochodzi z 15-20min nagrzeje się zgasze go i już nie odpale. Najgorsze jest to ze jak przekręcam stacyjke do końca to nie ma w ogóle reakcji rozrusznika oczywiscie kontrolki się zapalają siwieca grzeje ale nie chce zakręcić rozrusznikiem a postoi z 2godziny ostygnie i już normalnie moge go odpalić. Wie ktoś o co chodzi ? Spotkał się ktoś z takim problemem szukałem na forum ale nie znalazłem nic powiązanego z moją sytuacją.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Do sprawdzenia rozrusznik ,ewentualnie sam elektrowłacznik .Zanim jednak go wyciągniesz sprawdż czy po przekręceniu kluczyka do kręcenia rozrusznikiem ,pojawia się napiecie na kablu zasilającym elektrowłacznik ,jeżeli się pojawia ,to wyciagaj rozrusznikProLogic pisze:Mam problem z odpalaniem Audika na ciepłym silniku z rana bez problemowo przy minusowej temp odpala pochodzi z 15-20min nagrzeje się zgasze go i już nie odpale. Najgorsze jest to ze jak przekręcam stacyjke do końca to nie ma w ogóle reakcji rozrusznika oczywiscie kontrolki się zapalają siwieca grzeje ale nie chce zakręcić rozrusznikiem a postoi z 2godziny ostygnie i już normalnie moge go odpalić. Wie ktoś o co chodzi ? Spotkał się ktoś z takim problemem szukałem na forum ale nie znalazłem nic powiązanego z moją sytuacją.
ProLogic, Kiedy przestanie rozrusznik się odzywać to spróbuj opukać go z wyczuciem młotkiem i próbować ponownie. Jak tarachnie to masz podwieszające się szczotki. A co do sprawdzenia o którym mówi MUNIOR, to możesz też posłuchać, czy przy kluczyku w pozycji rozruch słuchać kliknięcie. Jeśli nie, to oczywiście pomierzyć napięcie.
-
- Forum Audi 80
Zgadzam się z przedmówcą. Dojście masz bardzo dobre, wystarczy zdjąć dolną osłonę silnika.BorysTDI pisze:ProLogic, Kiedy przestanie rozrusznik się odzywać to spróbuj opukać go z wyczuciem młotkiem i próbować ponownie. Jak tarachnie to masz podwieszające się szczotki. A co do sprawdzenia o którym mówi MUNIOR, to możesz też posłuchać, czy przy kluczyku w pozycji rozruch słuchać kliknięcie. Jeśli nie, to oczywiście pomierzyć napięcie.
Robiłem ten myk u siebie bo mi również charczało. Ale najciekawsze jest to że była to wina akumulatora który się skończył
-
- Forum Audi 80
Kontrolka świec żarowych.
Witam,
Mam takie pytanie. Mianowicie dzisiaj wymieniłem wszystkie świece żarowe, gdyż wszystkie były spalone i zauważyłem pewną zmianę. Teraz po włączeniu zapłonu kontrolka świec żarowych gaśnie dosłownie po około 1 sekundzie. Wcześniej na tych popalonych było jakieś 3 sekundy. Czy to dobry objaw?
Pozdrawiam.
Mam takie pytanie. Mianowicie dzisiaj wymieniłem wszystkie świece żarowe, gdyż wszystkie były spalone i zauważyłem pewną zmianę. Teraz po włączeniu zapłonu kontrolka świec żarowych gaśnie dosłownie po około 1 sekundzie. Wcześniej na tych popalonych było jakieś 3 sekundy. Czy to dobry objaw?
Pozdrawiam.