[audi 90 b3 ] Pytanie o wynik Zbieznosci
[audi 90 b3 ] Pytanie o wynik Zbieznosci
Witam z tego wzgledu ze mialem przygode z moja 90 tka a mianowicie najechalem na kraweznik i do wymiany byl prawy wahacz (przy okazji wymienilem 2xtuleje i sworzen) swiezo po wymianie czekala mnie ( yhy juz drugi raz z koleji 2 mies. temu wymieniana koncowka drazka) zbieznosc po jej zrobieniu dostalem kartke i jedna wartosc zostala zakreslona chcialem zapytac o co kaman z tym czy wszystko gra ? dzieki za pomoc i pozdrawiam nizej foto
http://img573.imageshack.us/i/dsc029081024x768.jpg/
http://img573.imageshack.us/i/dsc029081024x768.jpg/
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
W przypadku tego wyniku to bardziej martwiłbym się tylną oosią i osią geometryczną jazdy. Tylne prawe koło jest poza tolerancją o 1.3 mm a to już nie mało. Poza tym to nie tylko tolerancja ma wpływ na jazdę, tarakcję i prowadzenie pojazdu musi być jeszcze zachowana jak najmniejsza różnica między wartościami poszczególnych składowych geometrii na jednej osi. a w przypadku tyljenj osi w tym przypadku to różnica w zbieżności jest aż 1.9 mm a to mom zdaniem nie mało.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
fredi99vv, jezeli rzucasz takimi tekstami ze sie nie znam czy cos to napisz mi dlaczego... ja nie mowie ze jestem omnibusem, sam uwazam sie za laika, ale potrafie sluchac i przyswajac wiedze, w szczegolnosci samochodowa... a tak sie sklda ze jak wspomnialem bylem na zbieznosci 3 razy i sie troche nasluchalem o tym, a poki co to ty nie masz zadnego argumentu przeciwko mojemu...
i o moja zylke sie martwiaj, poprostu wkurza mnie ta niektorych starszych uzytkownikow, wyzszosc bo macie wiekszy staz w garazu, za kolkiem?
i o moja zylke sie martwiaj, poprostu wkurza mnie ta niektorych starszych uzytkownikow, wyzszosc bo macie wiekszy staz w garazu, za kolkiem?