Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 90 2.3 NG] ciezko odpala na nenzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Fenomen21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 90 2.3 NG] ciezko odpala na nenzynie

Post autor: Fenomen21 » 22 gru 2010, 21:37

witam kolegow
mam strasznie duzy problem moje audi nie odpala na benzynie mianowicie jak odpale go na zapych to chodzi tak na poczatku jak traktor nie rowno ale po chwili zalapuje i jest git a i podczas ciagniecia auta na hol nie moge dodawac gazy bo wtedy nic nie zagada i jak audi pochodzi chwile jakies okolo 5 minut na benzynie i go zgasze to ponowne odpalenie jest prawie ze na dotyk a nawet musze troszke pokrecic ale odpali ale jezeli auto stoi cała noc to nie chce odpalic na benzynie tylko hol go ratuje auto ma gaz i rz mi strzrelnał to wymieniłem cały rozdzielacz paliwa ale tu nin lepiej:( mecze sie z tym juz 3 miesiace i nic nie moge pomoc
powiem tyle ze audi ma wymienione swiece kable kopułke i wszystkie filtry
mam pytanie czy to moze byc winna pompki paliwowej ze daje za małe cisnienie sprawdzalem uklad i zdaje mi sie szczelny mianowicie guma cała nie przerwana ta blaszka spietrzajaca prosta nie ociera i krawedzie

bardzo przosze o pomoc was koledzy!!!!!!!

Na przyszłość - pisz poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 17:15 przez Fenomen21, łącznie zmieniany 2 razy.

daru_baru
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daru_baru » 23 gru 2010, 22:45

może coś masz z zaworami

fiaton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fiaton » 09 sty 2011, 10:01

Jak odpali spróbuj psiknąć w mocowania wtryskiwaczy jakimś środkiem do deski rozdzielczej, tylko żeby dokładnie psikało w to co chcesz sprawdzić. Uszczelki kolektor - głowica, rurki od silniczka krokowego.

Abbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Abbas » 16 sty 2011, 21:26

Wtrysk rozruchowy sprawdz i czujnik temperatury 2 pinowy.Poszukaj bo było o tym

Awatar użytkownika
arekkrosno
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: arekkrosno » 19 sty 2011, 09:59

Jeżeli pompka paliwa daje za małe ciśnienie to rozdzielacz wtrysków nie będzie podawał paliwa nie zależnie czy palisz go na na pych czy z kluczyka. To nie wina pompy paliwa. Kolega Abbas dobrze radzi. Czujnik 2-pinowy

Obrazek

Tylko nie kupuj zamienników, Bosch. Zamienniki albo działają ok albo nie.

Fenomen21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fenomen21 » 28 sty 2011, 12:32

to co mi wiadomo pompka paliwowa powinna dawac 6 bar
a moja chyba nie daje :cry:
wtrysk wstepny daje paliwo dochodzi wiem ze jest sterowany masa
alejakie napiecie na nim wystepuje to nie wiem
problem jest taki ze jak odpalam rano to tyle zagada co wtrysk wstepny dal do silnika przy kazdej ponownej probie jest tak samo az padnie akumulator

juz nie wiem co robic

Awatar użytkownika
arekkrosno
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [audi 90 coupe 2.3 NG] ciezko odpala na nenzynie

Post autor: arekkrosno » 31 sty 2011, 08:03

Fenomen21 pisze:...moje audi nie odpala na benzynie mianowicie jak odpale go na zapych to chodzi tak na poczatku jak traktor nie rowno ale po chwili zalapuje i jest git...
Jak pompa paliwa nie daje 6 bar to nie odpalisz auta na pych. Rozdzielacz nie będzie podawał paliwa, wiem bo u mnie tak było i palenie auta "na pych" nic nie dawało.

Regulator ciśnienia który masz przed rozdzielaczem powinien zredukować ciśnienie do 3,1 lub 3,2 bar (nie pamiętam już ile dokładnie) i rozdzielacz chodzi właśnie na takim ciśnieniu. Sprawdź jeszcze ciśnienie za regulatorem bo może on szwankuje - ale te regulatory ponoć się nie psują.

Dodano 2.06.2011: Niestety walnąłem byka - Pompa podaje ok 8bar (różnie). Regulator ciśnienia redukuje do ok 5,2-6,5 i na takim ciśnieniu chodzi rozdzielacz. Za rozdzielaczem jest już 4,3-4,7 i wtryski będą podawać benzynę, gdy tylko ciśnienie paliwa osiągnie tą właśnie wartość. Poniżej 4bar wtryski nie będą pracować!

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 14:03 przez arekkrosno, łącznie zmieniany 3 razy.

damianxmikox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damianxmikox » 06 lut 2011, 12:43

Witam! Mam problem ze swoją Audi, mianowicie samochód nie odpala na ciepłym silniku. Gdy jest zimny, odpali od razu..chwile pochodzi i już nie zapali, zapali jedynie jak ściągnę dwu pinową kostkę od czujnika temperatury wody przy króćcu obok termostatu.. Gdy samochód ostygnie, ponownie muszę założyć tą kostkę. Proszę o pomoc!

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 06 lut 2011, 22:00

Wymien ten czujnik dwu pinowy i bedzie po problemie

damianxmikox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damianxmikox » 07 lut 2011, 12:40

Właśnie chodzi o to, że ten czujnik jest wymieniony i działa on prawidłowo, gdyż samochód nie odpali na zimnym silniku , gdy jest ściągnięty. On odpowiada właśnie chyba od odpalania na zimnym, a od odpalania na ciepłym jest jakiś inny tylko nie wiem który i to prawdopodobnie on jest główną przyczyną tego.. Samochód nie pokazuje też temperatury..

michalarena
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalarena » 13 mar 2011, 14:47

witam wszystkich.. czy jest ktos moze z okolic krakowa (malopolska) kto zna sie dobrze na silniku 2.3..?? mam podobny problem z odpalaniem na benzynie i bardzo zalezy mi aby go szybko rozwiazac???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl