Audi 80 B4 [AAZ] Kontrolki ?????
Audi 80 B4 [AAZ] Kontrolki ?????
Witam.
Zeszłym tygodniu zrobiłem se podswietlanie licznika bo niedziałało przez spalone sciezki. ale teraz wyszło cos takego ze jak zapalam silnik to mruga mi kontrolka chłodzenia i ukladu hamulcowego a po chwili pojawia sie kontrolka cisnienia oleju
Teraz niewiem co zrobic ...
Zeszłym tygodniu zrobiłem se podswietlanie licznika bo niedziałało przez spalone sciezki. ale teraz wyszło cos takego ze jak zapalam silnik to mruga mi kontrolka chłodzenia i ukladu hamulcowego a po chwili pojawia sie kontrolka cisnienia oleju
Teraz niewiem co zrobic ...
Wszystkie płyny sa do pełna bo zawsze rano sprawdzam.
Co do białej wtyczki to jest podpieta....
Ale musze sprawdzic alternator.....
Dodano: 2009-10-31, 21:12
Alternator jest w dobrej kondycji bo niedawno wymieniałem szczotko trzymacz z regulatorem..
Ale obawiam sie ze za mocne zarowki zamontowałem i tu tkwi cały problem
Co wy o tym myslicie.....
Dodano: 2009-11-22, 15:34
ja podejrzewam ze ten dwie prowadnice co po nich jezdza szczotki koncza ale niemam jak tego sprawdzic bo auto cały czas jezdzi...
Ale moze znajde chwile to go całkiem wyjme i bejrze dokładnie i zrobie foty....
Co do białej wtyczki to jest podpieta....
Ale musze sprawdzic alternator.....
Dodano: 2009-10-31, 21:12
Alternator jest w dobrej kondycji bo niedawno wymieniałem szczotko trzymacz z regulatorem..
Ale obawiam sie ze za mocne zarowki zamontowałem i tu tkwi cały problem
Co wy o tym myslicie.....
Dodano: 2009-11-22, 15:34
ja podejrzewam ze ten dwie prowadnice co po nich jezdza szczotki koncza ale niemam jak tego sprawdzic bo auto cały czas jezdzi...
Ale moze znajde chwile to go całkiem wyjme i bejrze dokładnie i zrobie foty....
Mam podobny objaw w 1Z, odpalam silnik jest ok, ale jak jadę jest dyskoteka, czały minicheck mruga. Sprawdziłem wszystko (czujnkiki - ok, wtyczka minicheck ok)
Dzisiaj zauwazyłem koło czujnika przy filtrze (tego szarego) jest jeszcze jeden czujnik, jego przewód jest podobny do koncentryka telewizyjnego i idzie do wtyczki koło filtra paliwa (u mnie chyba pierwsza od karoserii). Otóż zdarła się jego izolacja (przewód nie jest unieruchomiony i jak silnik pracuje to wywarzają się dragania i kabel ociera o części silnika, skutek - przetarcie izolacji), i przypuszczam,że to jest powód., robi się zwarcie i może dochodzić do takich sytuacji. Jutro zobaczę efekt jak pojadę do pracy. Dam wam znać
pozdro
[ Dodano: 2009-11-27, 16:46 ]
Potwierdzam rozwiązanie problemu (w miom przypadku) z migającym mimicheckiem
To była wina przetartej izolacji na czujniku
Teraz nastała cisza i koniec z mrugającymi kontrolkami
Dzisiaj zauwazyłem koło czujnika przy filtrze (tego szarego) jest jeszcze jeden czujnik, jego przewód jest podobny do koncentryka telewizyjnego i idzie do wtyczki koło filtra paliwa (u mnie chyba pierwsza od karoserii). Otóż zdarła się jego izolacja (przewód nie jest unieruchomiony i jak silnik pracuje to wywarzają się dragania i kabel ociera o części silnika, skutek - przetarcie izolacji), i przypuszczam,że to jest powód., robi się zwarcie i może dochodzić do takich sytuacji. Jutro zobaczę efekt jak pojadę do pracy. Dam wam znać
pozdro
[ Dodano: 2009-11-27, 16:46 ]
Potwierdzam rozwiązanie problemu (w miom przypadku) z migającym mimicheckiem
To była wina przetartej izolacji na czujniku
Teraz nastała cisza i koniec z mrugającymi kontrolkami