[80, b3, 1.8JN] silnik sie przegrzewa
[80, b3, 1.8JN] silnik sie przegrzewa
Witam
Mam problem tzn. mój audik od jakiegoś czasu się gotuje Wymieniłem termostat nic nie pomogło, dolny waż dalej jest zimny, olej jest git wiec płyn się do niego nie dostaje, ani tez płynu nie ubywa. Co zauważyłem to to że przez zbiorniczek wyrównawczy leciutko dmucha powietrzem i słabo grzeje nagrzewnica po mimo ze na skali pokazuje ponad 90 stopni. Panowie co to możne być. Pomocy
Mam problem tzn. mój audik od jakiegoś czasu się gotuje Wymieniłem termostat nic nie pomogło, dolny waż dalej jest zimny, olej jest git wiec płyn się do niego nie dostaje, ani tez płynu nie ubywa. Co zauważyłem to to że przez zbiorniczek wyrównawczy leciutko dmucha powietrzem i słabo grzeje nagrzewnica po mimo ze na skali pokazuje ponad 90 stopni. Panowie co to możne być. Pomocy
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 17:20 przez valhalla, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- quattromtm
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
moze masz nieszczelnośc gdzieś w układzie wodnym i zaciąga powietrze i się zapowietrza; wystarczy mały zaciąg powietrza i będą takie objawy; sprawdz korek w zbiorniczku wyrównawczym podmień od kogoś i zobacz co się bedzie działo; a co do termostatu to tak jak kolega mówił nie każdy działa poprawnie a itak jest nowy; najlepiej to oryginał kupić i spokój;
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Kolega davidpolska dobrze mówi, przez nieszczelność układ ciągle może się zapowietrzać.davidpolska pisze:moze masz nieszczelnośc gdzieś w układzie wodnym i zaciąga powietrze i się zapowietrza; wystarczy mały zaciąg powietrza i będą takie objawy; sprawdz korek w zbiorniczku wyrównawczym podmień od kogoś i zobacz co się bedzie działo; a co do termostatu to tak jak kolega mówił nie każdy działa poprawnie a itak jest nowy; najlepiej to oryginał kupić i spokój;
Kto stwierdził, że uszczelka pod głowicą padła ?