[audi 1,9 tdi] nie chce odpalić
-
- Forum Audi 80
[audi 1,9 tdi] nie chce odpalić
Koledzy proszę o pomoc. U mojego wujka w audi dzieją się cuda. Samochód raz odpala a raz nie. Proszę o pomoc.
A więc tak podam co było sprawdzane:
pompa po regeneracji
sprawdzony pod komputerem i coś wykazało że przepływka szwankuje
filtr paliwa wymieniony i układ paliwowy odpowietrzony
zawór na pompie działa prawidłowo
Podajcie mi co może być przyczyną co może być że samochód raz odpala od strzału a raz nie
Proszę o nie usuwanie tematu
A więc tak podam co było sprawdzane:
pompa po regeneracji
sprawdzony pod komputerem i coś wykazało że przepływka szwankuje
filtr paliwa wymieniony i układ paliwowy odpowietrzony
zawór na pompie działa prawidłowo
Podajcie mi co może być przyczyną co może być że samochód raz odpala od strzału a raz nie
Proszę o nie usuwanie tematu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wszystkie te rzeczy nie mają w zasadzie nic do odpalania ,ani do gasnięcia.Jak ma immo to takie objawy są w zasadzie standardowe po tylu latach ,jak nie ma immo to n109 się zacina lub jego zasilanie nie ma dobrego styku,i tu przyczyną może być kostka stacyjkiTRZMIELU240684 pisze:A przepływka? Wyskoczył błąd przepływki. A możę to być czyjnik położenia wału czyjnik powietrza co jest w dolocie do turbo?
na 90 procent mogę powiedzieć ze to kostka stacyjki ponieważ głównym problemem jest to ze po tylu latach plastik jaki jest w środku tej kostki ie wyrabia, musisz oczywiście wyjąć licznik i dolna polkę wyjąć kostkę razem z okablowaniem i sprawdzić srubokretem odpalić ten wtyk jeśli będzie odpalał bez problemowo to trzeba wymienić kostkę koszt w przedziale 15zł do 50.
sorry za druga wypowiedz
sorry za druga wypowiedz
-
- Forum Audi 80
dzięki sprawdzę. Ale wujek miał też taką przypadłość że dodał gazu samochód zrobił się mułowaty a za chwilę rwał jak szalony sam. Co to mogło być?
[ Dodano: 2010-12-31, 10:10 ]
Koledzy został podpięty vag i okazało się że jest błąd iglicy w nastawniku którego nie można usunąć. Nastawnik jest do wywalenia. Ma ktoś dobry nastawnik do pompy indukcyjny?
[ Dodano: 2010-12-31, 10:10 ]
Koledzy został podpięty vag i okazało się że jest błąd iglicy w nastawniku którego nie można usunąć. Nastawnik jest do wywalenia. Ma ktoś dobry nastawnik do pompy indukcyjny?