Witam Panstwa
niedawno zauwazylem ze to "urzadzenie" w silniku ktore jest polaczone grubym wezem do serwa jest cale mokre. Mokre jest rowniez wszystko co pod nim. Nie jestem pewien czy to olej czy plyn hamulcowy (nie widac zeby plynu ubywalo) auto hamuje dobrze, natomiast oleju i tak mi ubywa bo cieknie spod pokrywy zaworow (uszczelke na dniach wymienie). Mozecie koledzy okreslic co jest nie tak jak byc powinno?
zalaczam zdjecie
[1.9tdi 1z 90km 94r]wyciek z weza do serwa
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
nie pamiętam jak się "to" nazywa :mrgreen: ale mniejsza z tym.zauważ że na zdjęciu nie widać by "to" było całe mokre tzn z każdej strony tylko z lewej.ja bym ci radził zerknąć czy czasami nie leje ci z czegoś innego a najprawdopodobniej płyn chłodniczy z króćca który wchodzi do silnika (do niego przychodzi górny wąż od chłodnicy) a ten króciec jest właśnie nad tym co pokazałeś na zdjęciu... jeśli tak to tam jest oring i trzeba go wymienić... wytrzyj to wszystko i posprawdzaj skąd cieknie no i co to za płyn cieknie.po zapachu na pewno poznasz czy to płyn chłodniczy czy hamulcowy...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tylko żeby wam do głowy nie przyszło odłączać z króćca na dekielku ,zbrojony waż idący do serwa ,wąż nie zejdzie ,a na 100%połamany króciec a to nie taki sobie zwykły króciec bo ma dość wyrafinowaną konstrukcje i w środku zaworek zwrotny .Odkręcić trzy śrubki ,węża nie ruszać ,a pod dekielkiem jest oringjoandaw pisze:Tak u mnie też się powoli ta puszka poci będę musiał to rozkręcić.Leci od góry ten dekiel na dwie śruby z pod niego leci