Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9tdi 1z 90km 94r]wyciek z weza do serwa

ODPOWIEDZ
malizna3h
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9tdi 1z 90km 94r]wyciek z weza do serwa

Post autor: malizna3h » 30 gru 2010, 11:10

Witam Panstwa

niedawno zauwazylem ze to "urzadzenie" w silniku ktore jest polaczone grubym wezem do serwa jest cale mokre. Mokre jest rowniez wszystko co pod nim. Nie jestem pewien czy to olej czy plyn hamulcowy (nie widac zeby plynu ubywalo) auto hamuje dobrze, natomiast oleju i tak mi ubywa bo cieknie spod pokrywy zaworow (uszczelke na dniach wymienie). Mozecie koledzy okreslic co jest nie tak jak byc powinno?

zalaczam zdjecie Obrazek

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 30 gru 2010, 19:48

nie pamiętam jak się "to" nazywa :mrgreen: ale mniejsza z tym.zauważ że na zdjęciu nie widać by "to" było całe mokre tzn z każdej strony tylko z lewej.ja bym ci radził zerknąć czy czasami nie leje ci z czegoś innego a najprawdopodobniej płyn chłodniczy z króćca który wchodzi do silnika (do niego przychodzi górny wąż od chłodnicy) a ten króciec jest właśnie nad tym co pokazałeś na zdjęciu... jeśli tak to tam jest oring i trzeba go wymienić... wytrzyj to wszystko i posprawdzaj skąd cieknie no i co to za płyn cieknie.po zapachu na pewno poznasz czy to płyn chłodniczy czy hamulcowy...

Awatar użytkownika
joandaw
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joandaw » 30 gru 2010, 20:01

Tak u mnie też się powoli ta puszka poci będę musiał to rozkręcić.Leci od góry ten dekiel na dwie śruby z pod niego leci ;-)

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 30 gru 2010, 22:12

joandaw pisze:Tak u mnie też się powoli ta puszka poci będę musiał to rozkręcić.Leci od góry ten dekiel na dwie śruby z pod niego leci ;-)
Tylko żeby wam do głowy nie przyszło odłączać z króćca na dekielku ,zbrojony waż idący do serwa ,wąż nie zejdzie ,a na 100%połamany króciec ;-) a to nie taki sobie zwykły króciec bo ma dość wyrafinowaną konstrukcje i w środku zaworek zwrotny .Odkręcić trzy śrubki ,węża nie ruszać ,a pod dekielkiem jest oring

malizna3h
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: malizna3h » 31 gru 2010, 07:34

ok sprawdze krociec. Jesli chodzi o zapach to wlasnie niczym nie pachnialo, ale nie wiem na pewno bo mam katar, ale dzis kogos poprosze zeby sprawdzil :) A jesli chodzi o to cos z dekielkiem to moge pod ten dekielek zamiast oringu dac silikon wysokotemperaturowy? jesli to spod niego leci

Awatar użytkownika
joandaw
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joandaw » 31 gru 2010, 16:12

Ja nie miałem takiego oringu dałem dodatkowo silikon ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl