Witam klubowiczow
Mam następujący problem ostatnio jadąc zapaliły mi się 3 kontrolki od układu chłodzenia, układu hamowania i od ładowania z tym ze te od chłodzenia i hamulcy migaly tak jakby mniejszym światłem (delikatnie się podświetlajac) a od lądowania świeciła normalnie tak ze dokładnie ja widać na szczęście to było blisko domu.Z czym jest problem i jak go naprawić? dodam ze wszystkie te trzy kontrolki migaja w 1 sekundowym odstępie czasu. Pozdrawiam
[80 B4 1Z 1.9TDI] Migajace kontrolki
Ja miałem podobny przypadek w almerze. Jak padł mi alternator to paliła się kontrolka wody w paliwie. Spuszczenie wody nie pomogło. Jak się później dowiedziałem z literatury to było to powiązane z obwodem ładowania. Podobnie pewnie jest też w tym przypadku. Sprawdź szczotki. Czy świecenie lampki ładowania nie zmienia się wraz z obrotami, tzn. jak dodasz gazu, albo jak przeciążysz - nie miga, nie świeci ciemniej lub jaśniej? Jeśli nie szczotki to pewnie regulator napięcia.
jak dodam gazu to swieci ciadle jasno a tamte kontrolki swieca ciemno.Sprawde szczotki i ten regulator napiecia zobacze co bedzie grane.Nie było czasu nawet kiedy do niej zajrzec ale dzis widze ze alternator jest troche zalany olejem moze to przez to, pewnie mechanik wiecej oleju wylał z boku niz wlał do srodka ci nasi mechanicy nie dopilnujesz to aby same z nimi problemy.Zobacze sprawdze i napisze co i jak było.Pozdrawiam