[b3 b4] wymiana lusterka bocznego lewego
[b3 b4] wymiana lusterka bocznego lewego
Panowie, czysta desperacja! Musze wymienić uszkodzone w kolizji lusterko bocze od strony kierowcy, regulacja manualna i nigdzie nie moge znaleźć schematu czynności. A może ktoś ma skan (pełny) książki H.R. Etzolda o naprawie Audi 80 B4??? Byłbym niezwykle wdzięczny za skan
[ Komentarz dodany przez: aldi: 2011-01-02, 16:25 ]
Na przyszłość nie pisz całego tematu dużymi literami i nie stosuj w nim tak dużej ilości wykrzykników.
[ Komentarz dodany przez: aldi: 2011-01-02, 16:25 ]
Na przyszłość nie pisz całego tematu dużymi literami i nie stosuj w nim tak dużej ilości wykrzykników.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2011, 16:25 przez thomi14, łącznie zmieniany 2 razy.
thomi14, jeśli chcesz wymienić lusterko to przekreć je chwytając je o tyłu (nie od strony lusterka) i przekręć mocno od siebie w stronę auta (tak jak byś zaparkował na wąskiej uliczce i nie chciałbyś by ktoś je przyhaczył) ukażą Ci się 2 śruby które musisz wykręcić. Nie zapomnij też o ściągnięciu boczka tapicerki później przykręcasz inne lusterko i finał
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
Są składane. Ja wymieniałem kilka miechów temu oba lusterka Lekko unieś lusterko i skeruj w stronę szyby bocznej kierowcy nie ma bata żeby się nie złożyło chyba że tak jak powiedziałpawelrybak15, ktoś je przykleił. Składasz lekka gimnastyka przy dwóch nimbusach potem boczek out , wyciągasz stare lusterko przykręcasz nowe , ciągniesz do rączki bądź uchwytu różnie na to mówią Cięgna od nowego lustra wszystko skręcasz i jest gotoweJarewa pisze:Myślałem że nie są składane
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
każe lusterko w b4 się składa w jedna jak i w drugą stronę.do tego wszystkiego trzeba dodać jeszcze dwie rzeczy o których nikt tutaj nie wspomniał.po pierwsze aby bez problemu zdjąć czy założyć lusterko należy je złożyć i w jedna i drugą stronę wtedy ma się idealny dostęp do obu śrub bo jak się złoży tylko do środka to trzeba kombinować.a druga sprawa to należy zwrócić uwagę na w które otwory wkładamy śruby bo jest ich 4 po dwa na śrubę a jest to zrobione chyba przez to na jaki rynek był przeznaczony samochód.jeśli do Anglii to wtedy lusterko było mocowane na inne otwory.otwory są oznaczone wiec nie ma problemów z pomyłką a jeśli komuś się to pomyli to pewnie zauważy że po ustawieniu lusterka szkło jest mocno wychylone i z jednej strony jest szpara lub po ustawieniu lusterka kierowcy maksymalnie w prawo widać pasażera co raczej nie powinno być widoczne...
no właśnie nie wiedziałem co jest źle po wymianie lusterka :mrgreen: już to poprawiłem - ustawiłem na właściwe otwory ale szkło jest nadal trochę wychylone od strony szyby i jest lekka szpara (ale nie ma porównania z tym, co było przed ustawieniem na właściwe otwory). czy da się to jeszcze jakoś regulować czy ma już tak zostać że jest lekka szpara? po ustawieniu szkła tak, że widoczność jest optymalna mam jakieś 0,5 cm szpary. wcześniej było ponad centymetr i w czasie jazdy można było podziwiać jakie to piękne mechanizmy siedzą wewnątrz lusterkahudy pisze:należy zwrócić uwagę na w które otwory wkładamy śruby bo jest ich 4 po dwa na śrubę a jest to zrobione chyba przez to na jaki rynek był przeznaczony samochód.jeśli do Anglii to wtedy lusterko było mocowane na inne otwory.otwory są oznaczone wiec nie ma problemów z pomyłką a jeśli komuś się to pomyli to pewnie zauważy że po ustawieniu lusterka szkło jest mocno wychylone i z jednej strony jest szpara lub po ustawieniu lusterka kierowcy maksymalnie w prawo widać pasażera co raczej nie powinno być widoczne...