Bedzie to prawdziwy ksenon czy raczej jakas lipa?
Pozdrawiam.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=218469804
Ech..naszego chorego prawa nie bede komentowal.. ale:Skuciok pisze:wszystkie takie wynalazki są nielegalne do użytku na drodze, jak spotkasz partol to ci wezmą dowód...
Wlasnie mnie to ostatnio zastanawia, na jakiej zasadzie dziala Bi-xenon bez soczewki? Z soczewka rozumiem..przeslona jest ruchoma, a w zwyklym odblysniku? Jakbys mogl wyjasnic bo mnie to ciekawi cholernie :mrgreen:WOJTEK26 pisze:Pogadaj z kolegą BYKU on ma włożone do zwykłych lamp bi-Xenon o barwie chyba 6000 w nocy fajnie sie prezentuje
Roznica napewno bedzie spora..poczytaj posty ludzi ktorzy monowali ksenon (czesto do soczewki ale jednakMathias pisze:Jak myslicie bedzie to pasowac do B4-ki jesli nie mam soczewek?
Bedzie to prawdziwy ksenon czy raczej jakas lipa?
Pozdrawiam.![]()
wg prawa to chyba trzeba do ksenonów mieć właśnie spryskiwacze przemywające reflektory i układ samopoziomowania... wtedy można uzyskać homologację, swoją drogą ciekawe gdzie taka homologację można uzyskać.. (sorki nie homologację bo to niepoprawne politycznie, tylko heterologację :mrgreen: )...zgredek27 pisze: Ech..naszego chorego prawa nie bede komentowal.. ale:
Jesli montujesz ksenon, zadbalbym na pewno o regulacje el. swiatel chociaz z wnetrza pojazdu (jesli nie masz), pamietaj oczywiscie rowniez o czystych szklach reflektorow z ksenonem, bo watpie zebys pokusil sie o montowanie spryskow :mrgreen:
DOkladnie tak. Gdzie uzyskac homologacje..nie mam pojęcia, myśle ze nikt by raczej sie na to nie zdecydowal bo koszta zamonotowania samopoziomowania na pewno nie są małe :mrgreen: Moze ktoś wie ile :>Skuciok pisze:wg prawa to chyba trzeba do ksenonów mieć właśnie spryskiwacze przemywające reflektory i układ samopoziomowania... wtedy można uzyskać homologację, swoją drogą ciekawe gdzie taka homologację można uzyskać.. (sorki nie homologację bo to niepoprawne politycznie, tylko heterologację :mrgreen: )...
Ja głównie czytałem o takich cudach:FranoF1 pisze:to dziwne bo u mnie można takie cos zaobserwować podczas pierwszego odpalenia xenonu :lol:
góra-dół :lol:
czyli mam to coś![]()
silniczki są podłączone, kable podpiąłem tak jak na schemacie mi kazanoClNEK pisze:Frano a podpisanles cos do silniczkow od regulacji swiatel czy tylko wsadziles zarnik ? cos musi ruszac snopem swiatla hehe