[Audi 80 B4 1Z ] Światła drogowe nie działają
[Audi 80 B4 1Z ] Światła drogowe nie działają
Witam nie doszukawszy się pożądanego tematu pozwoliłem sobie napisać nowy temat Problem polega na tym, iż nie mam świateł drogowych i nie wiem co robić. Nie można ich włączyć Blind tez nie działa. Może to wina przekaźnika ? Czasem odpala wydaje mi się że ma na to wpływ wilgotność powietrza. Im wilgotniej tym mniejsza szansa na odpalenie Nie wiem gdzie on jest. Proszę o rade Audi 80 1993 rok produkcji silnik 1Z
A ja mam podobny problem gdyż jak dawałem dźwignię do siebie to się nie zapalały światła długie ale jak od siebie czyli na stałe to świeciły. Od około 2 tygodni już nawet jak daję od siebie to już nie świecą. Jak tak mocniej szarpałem to przez moment się zapalały i gasły że nie miałem w ogóle świateł i musiałem dźwignię z powrotem dać by mieć światłą mijania
kolego zdejmij kierownice i odkręć pająka, otwórz go ostrożnie i wyczyść wszystkie blaszki, uważaj na sprężynki i na to aby tych blaszek nie powyginać, lekko odegniesz i np prawa strona auta nie ma świateł, brzmi groźnie ale sobie poradzisz.
wrazie czego kupisz nowy za 100zł
p.s. przy demontażu wnętrza pająka robiłem fotki komórą-pomogło przy składaniu.
wrazie czego kupisz nowy za 100zł
p.s. przy demontażu wnętrza pająka robiłem fotki komórą-pomogło przy składaniu.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [Audi 80 B4 1Z ] Światła drogowe nie działają
koledzy musicie rozebrać pająk kierownicy i dokładnie oczyścić styku wszystkie, blaszki musza być idealnie proste styki zabezpieczyć i nie pozostawiać ich suchych ja zrobiłem to smarem miedzianym i wszystko idealnie działa, jeśli bezpieczniki są oki i jest nanich napięcie to wina leży w pająku, tak jak ktoś tutaj napisał 90% braku świateł to właśnie pająk :mrgreen:
kolego wysil się troche choć i wpisz sobie w google jak już niechcesz tutaj szukać jak naprawić pająka kierownicy, tak musisz zdjąć kierownice by wyciągnąć pająk kierownicy, jest tu tyle tematów już że spokojnie to naprawisz bez pytania dodatkowegomaryjann pisze:Więc najpierw trzeba kierownice zdjąć ?