[b3/b4] Lampy przednie - hella oryginalne soczewkowe
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
z boku jest postojowka, migacz w zderzaku
wlasnie zalozylem u siebie, kupilem za 550 2 sztuki tylko ze jedna miala odbysnik do naprawy (popekany) - 125 zl i szklo do zmiany bo bylo od zwyklej zespolonej ale po skrzedaniu go wyszlo nowe tyle samo
www.unimar.pl/soczewki1.jpg
www.unimar.pl/soczewki2.jpg
wlasnie zalozylem u siebie, kupilem za 550 2 sztuki tylko ze jedna miala odbysnik do naprawy (popekany) - 125 zl i szklo do zmiany bo bylo od zwyklej zespolonej ale po skrzedaniu go wyszlo nowe tyle samo
www.unimar.pl/soczewki1.jpg
www.unimar.pl/soczewki2.jpg
no tylko ze 1 odblysnik byl popekany, uchwyty czesciowo polamane i przekladalem srodki do moich oryginalnych obudow, da sie, sa takie same w zwyklych jak i zespolonych ale wusmie za 675 czl mam w stanie jak na zdjeciu czyli 1 szklo nowe, 1 odbysnik jak nowy z lekkimi znakami po peknieciach
lamopy roznia sie instalacja wewnatrz, wtyczka do podlaczneia jest identyczna
lamopy roznia sie instalacja wewnatrz, wtyczka do podlaczneia jest identyczna
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A nie da sie tego jakos przerobic zeby miec tam migacz w zamiast tej postojówki ?? Czy w takich lampach zespolonych ale nie soczewkowych tez jest postój tak jakby w migaczach ?
Bo nie posiadam takiego zderzaka a lampy z audi 90 mam do kupienia za 60zł za sztuke.
I jeszcze jedno czy trzeba zmieniac grill jak załoze swiatła z 90 do b3 80 ?
Bo nie posiadam takiego zderzaka a lampy z audi 90 mam do kupienia za 60zł za sztuke.
I jeszcze jedno czy trzeba zmieniac grill jak załoze swiatła z 90 do b3 80 ?
A moje pytanie brzmi...czy swieca CI DROGOWE łącznie z MIJANIAMI czy tez gasna...bo mam dziwne wrazenie ze jednak gasna Nie mowie tutaj o blyskaniu "długimi" (wajcha do siebie) tylko włączeniu na stałe. A co do przełączania kabelka to nie chodzi o instalacje przy reflektorze tylko przy kierownicyKrecik80. pisze:Muszę się z tym nie zgodzić sam zmieniałem ze zwykłych na soczewy i wszystko idealnie pasuje. Podłączasz kostke do lampy i działa tylko jak ktoś ma zwykłe lampy to o migaczach nie zapomnieć.A po zamontowaniu xenonów to już jeździ się bajkowo. 8-)
- stefanskar
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- taxidriver
- Forum Audi 80
stefanskar,
ze swojej strony moge polecic Ci ta firme:
http://cgi.ebay.de/Original-Audi-DE-Sch ... dZViewItem
W sumie wyjdzie 440E za kpl. nowych soczewek z dostawa do domu. Ja swoje otrzymalem po 4 dniach od wplaty w stanie idealnym.
Pozdrawiam, TD
ze swojej strony moge polecic Ci ta firme:
http://cgi.ebay.de/Original-Audi-DE-Sch ... dZViewItem
W sumie wyjdzie 440E za kpl. nowych soczewek z dostawa do domu. Ja swoje otrzymalem po 4 dniach od wplaty w stanie idealnym.
Pozdrawiam, TD
Jak włączysz mijania to drogowe muszą gasnąćFranoF1 pisze:u mnie np gasną po włączeniu świateł mijania i nie martwie sie tym
Moim zdaniem szkoda ksenonu (wiem że masz taki zestaw) gdy przy każdym włączaniu drogowych ksenon musi sie wyłączyć. A poza tym na zwykłych żarówkach w odbłyśnikach drogowych jest cholernie ciemno
Mijania z drogowymi to juz inna bajka, widać o niebo lepiej 8-) A ksenon na mijaniach i drogowe to już musi być kosmos :mrgreen:
PS: Mijania powinny świecić z drogowymi (sprawdzałem w A4 z soczewka z 00' roku).
Sprawdzałem już w kilku samochodach nie tylko w audi, japońcach i innych z osobnymi odbłysnikami dla świateł mijania i drogowych i w żadnym nie gaśnie. Dodam że niektóre samochody były nowe, bez żadnej ingerencji właściciela w instalacje. Więc..sam nie wiem jak to jest z tymi 80tkamiPo włączeniu długich mijania powinny gasnąć u mnie tak jest i niebyło nic przerabiane