[B3/B4] Dziwna sprawa:) Boczek- nierówno z deską
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
[B3/B4] Dziwna sprawa:) Boczek- nierówno z deską
Siemanko chłopaki, ostatnio zauwazyłem u siebie w B4 jakąs dziwną sprawe... nie wiem czy to było seryjne w kazdym jako wada fabryczna ale mnie to zastanawia i nie moge spac.
Jak kazdy wie ze boczek drzwi przednich prawy i lewy kazdy z nich jest tak wyprofilowany zeby sie ładnie zlewał z linią deski rozdzielczej jakby to była jedna całosc... moze ktos bedize wiedziec o czym pisze.... hihi... noi sprawa ma sie tak ze prawy boczek u mnie jest idealny z deska tak jak powinno o byc a juz boczek kierowcy nie jest tak wyprofilowany rowno do deski :evil: nie wiem o co chodzi ale ta wypustka z boczka co powinna dostawac do deski nie dostaje do niej wcale... po prostu jakis dziwny ten boczek :mrgreen:
Wy tez tak macie ? Boczki mam starszego typu...
Jak kazdy wie ze boczek drzwi przednich prawy i lewy kazdy z nich jest tak wyprofilowany zeby sie ładnie zlewał z linią deski rozdzielczej jakby to była jedna całosc... moze ktos bedize wiedziec o czym pisze.... hihi... noi sprawa ma sie tak ze prawy boczek u mnie jest idealny z deska tak jak powinno o byc a juz boczek kierowcy nie jest tak wyprofilowany rowno do deski :evil: nie wiem o co chodzi ale ta wypustka z boczka co powinna dostawac do deski nie dostaje do niej wcale... po prostu jakis dziwny ten boczek :mrgreen:
Wy tez tak macie ? Boczki mam starszego typu...
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, 22:06 przez Misiek_Stce, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Co za problem?
Zdejmujesz zaślepki plastikowe z danego boku tablicy, bierzesz klucz 8mke, poluzowujesz śruby i ustawiasz deskę jak chcesz (zakres regulacji jest spooooory). Dokręcasz śruby, wkładasz zaślepki i po robocie.
W 90-tce mam stare boczki, w Coupe parapety i w obu mam równo. Widocznie, ktoś, kiedyś ruszał deskę
Zdejmujesz zaślepki plastikowe z danego boku tablicy, bierzesz klucz 8mke, poluzowujesz śruby i ustawiasz deskę jak chcesz (zakres regulacji jest spooooory). Dokręcasz śruby, wkładasz zaślepki i po robocie.
W 90-tce mam stare boczki, w Coupe parapety i w obu mam równo. Widocznie, ktoś, kiedyś ruszał deskę
-
- Forum Audi 80
to już było
viewtopic.php?t=803
i te z parapetami też tak mają
i nie jest tego w stanie wyregulować, tak już jest
viewtopic.php?t=803
comandor77 pisze:to już było
viewtopic.php?t=803
Dokładnie. Jak się przypatrzyć to góra boczka zgrywa się z górą deski. Nie zgrywa się jedynie dolna część i nie da się tego zmienić.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
tak sobie Niby pasuje ale jest minimalna róznica, nie az taka jak na fotkach w tym temacie viewtopic.php?t=803PawelG pisze:z tego co wiem to pasuje to równo w wersji parapetów z dużymi kieszeniami
ale jest No ale to może tylko u mnie :roll:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: