Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 b3 Q NG] Gaśnie na benzynie, dławi sie, szarpie itd.

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kepasus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 b3 Q NG] Gaśnie na benzynie, dławi sie, szarpie itd.

Post autor: kepasus » 22 gru 2010, 08:45

Opowiem moze najpierw o objawach...
Odpala pieknie i na gazie i na benzynie ale gdy sie zagrzeje to gaśnie i nawet dodawanie gazu nic nie daje, to samo jest gdy sie jedzie furką i zmieni zasilanie na benzynke... Najciekawsze jest to ze gdy sie wcisnie gaz do oporu to nagle zaczyna jechac. wtedy zbiera sie bardzo dobrze nie szarpie tylko równo przyspiesza. Tak samo na biegu jałowym gdy gasnie to ratuje go gaz w podłodze... dziwne objawy dlatogo pytam.

Myslałem ze moze wtryskiwacze zapieczone, moze cos z przepływką ewentualnie nie wiem z czym... krokowiec raczej działa dobrze bo na gazie nie ma problemu. zaczyna mnie to denerwowac. Myslalem ze moze regulator ciśnienia paliwa ten podciśnieniowy co wchodzi do filtra powietrza lub ta czarna kostka przy rozdzielaczu paliwa (reg ciśnienia? ) albo nie wiem juz co... Swiece przewody filtry nowe palec kopułka. wszystko sprawne wiec w czym problem.?

prosze o pomoc! <buu> <buu> <buu> <buu>

[ Dodano: 2010-12-27, 21:46 ]
zastanawiam sie czy nikt nie zna odpńwiedzi na zadane pytanie czy jest inny powod braku pomocy...

Abbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Abbas » 03 sty 2011, 11:32

A może czujni temperatury ten 2-pinowy szwankuje.

Awatar użytkownika
kepasus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kepasus » 06 sty 2011, 19:35

regulacja przepływki dała dobry efekt ale na krotko... raz jest dobrze a raz zle zalezy od humoru...

spnsr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spnsr » 06 sty 2011, 19:53

a szczelnosc calego ukladu sprawdzales? moze pompa paliwa?

Awatar użytkownika
kepasus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kepasus » 08 sty 2011, 01:27

pompa paliwa to raczej nie to chyba że dostaje ona dodatkowych obrotów gdy wciskam pedał gazu do podłogi i wtedy nagle wszystko zaczyna działać poprawnie...

moim zdaniem to potencjometr przepływki jest do czyszczenia bo chyba sie zacina i nie daje odp sygnału do dawki paliwa. w momencie wcisniecia pedału gazu do oporu niezależnie jest podawane paliwo i wtedy wsjo działa... sprawdze to powiem jaki jest efekt ale puki co nie mam czasu na taka zabawe... :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl