Opowiem moze najpierw o objawach...
Odpala pieknie i na gazie i na benzynie ale gdy sie zagrzeje to gaśnie i nawet dodawanie gazu nic nie daje, to samo jest gdy sie jedzie furką i zmieni zasilanie na benzynke... Najciekawsze jest to ze gdy sie wcisnie gaz do oporu to nagle zaczyna jechac. wtedy zbiera sie bardzo dobrze nie szarpie tylko równo przyspiesza. Tak samo na biegu jałowym gdy gasnie to ratuje go gaz w podłodze... dziwne objawy dlatogo pytam.
Myslałem ze moze wtryskiwacze zapieczone, moze cos z przepływką ewentualnie nie wiem z czym... krokowiec raczej działa dobrze bo na gazie nie ma problemu. zaczyna mnie to denerwowac. Myslalem ze moze regulator ciśnienia paliwa ten podciśnieniowy co wchodzi do filtra powietrza lub ta czarna kostka przy rozdzielaczu paliwa (reg ciśnienia? ) albo nie wiem juz co... Swiece przewody filtry nowe palec kopułka. wszystko sprawne wiec w czym problem.?
prosze o pomoc! <buu> <buu> <buu> <buu>
[ Dodano: 2010-12-27, 21:46 ]
zastanawiam sie czy nikt nie zna odpńwiedzi na zadane pytanie czy jest inny powod braku pomocy...
[90 b3 Q NG] Gaśnie na benzynie, dławi sie, szarpie itd.
pompa paliwa to raczej nie to chyba że dostaje ona dodatkowych obrotów gdy wciskam pedał gazu do podłogi i wtedy nagle wszystko zaczyna działać poprawnie...
moim zdaniem to potencjometr przepływki jest do czyszczenia bo chyba sie zacina i nie daje odp sygnału do dawki paliwa. w momencie wcisniecia pedału gazu do oporu niezależnie jest podawane paliwo i wtedy wsjo działa... sprawdze to powiem jaki jest efekt ale puki co nie mam czasu na taka zabawe...
moim zdaniem to potencjometr przepływki jest do czyszczenia bo chyba sie zacina i nie daje odp sygnału do dawki paliwa. w momencie wcisniecia pedału gazu do oporu niezależnie jest podawane paliwo i wtedy wsjo działa... sprawdze to powiem jaki jest efekt ale puki co nie mam czasu na taka zabawe...