[B4 ABK]problem z wolnymi obrotami na gazie
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK]problem z wolnymi obrotami na gazie
posiadam audi 80 b4 2.0 elektryczny wtrysk paliwa auto ciężko zapala na benzynie strzela w filtrze powietrza na gazie skończyło się to połamaniem filtra powietrza kupiłem nowy filtr i przepływomierz założyłem anty wybuchowe klapki (2) mikser był założony miedzy przepływomierzem a obudową filtra klapa anty wybuchowa była założona zaraz a przepływomierz. stary rozklekotany parownik doprowadziło mnie do szału, więc wziąłem się za wymienianie, zacząłem od parownika,mieszalnik założyłem zaraz przy wlocie do kolektora ssącego,stary który znajdował się między przepływomierzem a filtrem usunąłem nowy parownik tomaseto 100 hp nie trzyma wolnych obrotów,nie potrafię go ustawić,żeby trzymał wolne obroty, nie reaguje na ustawianie, gdy śrubę wkręcę do końca na przewodzie trzyma wolne obroty lecz nie zbiera się, wszystko zostało uszczelnione klejem do szyb, ten typ zaskoczył mnie całkowicie,pierwszy raz się z czym s takim spotkałem,a posiadam duże doświadczenie.pomocy ! czy jak założę blosa czy skończą się moje problemy z poważaniem Bzik
PS. zdenerwowałem się i zaglądnąłem na rozrząd przestawiony o 2 ząbki nastawiłem go z powrotem strzelanie ucichło a pali po nie całym obrocie silnika ( od strzała) ale dalej mam problemy z ustawienie wolnych obrotów na paliwie wszystko chodzi bardzo dobrze.
PS. zdenerwowałem się i zaglądnąłem na rozrząd przestawiony o 2 ząbki nastawiłem go z powrotem strzelanie ucichło a pali po nie całym obrocie silnika ( od strzała) ale dalej mam problemy z ustawienie wolnych obrotów na paliwie wszystko chodzi bardzo dobrze.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 10:58 przez maciejlol15, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
tak zapomniałem dodać zakładałem też kompensacje wsteczną i nic to nie daje nadal nie mama obrotów jak przykręcę go na śrubie (zamiast korkowca)to obroty ma ale nie zbiera się w ogóle
[ Dodano: 2011-01-06, 19:35 ]
Jeśli z powrotem założę mikser pomiędzy przepływomierz a filtr powietrza czy będę mógł zrezygnować z kompensacji wstecznej ?
Chciałem też wstawić mikser między kolektor a przepustnicami ale też nie będę miał do czego podpiąć kompensacji wstecznej
[ Dodano: 2011-01-06, 19:35 ]
Jeśli z powrotem założę mikser pomiędzy przepływomierz a filtr powietrza czy będę mógł zrezygnować z kompensacji wstecznej ?
Chciałem też wstawić mikser między kolektor a przepustnicami ale też nie będę miał do czego podpiąć kompensacji wstecznej
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
A jeszcze o jedną rzecz nie zapytałem. Gdzie masz podpięty silniczek krokowy. Bo jak masz mikser na przepustnicy to trzeba go podpiąć do tego miksera aby brał mieszankę LPG+powietrze a nie samo powietrze.
Wtedy tak bo klapa przepływomierza nie będzie wpływać na podciśnienie oddziałujące na parownik.maciejlol15 pisze:Jeśli z powrotem założę mikser pomiędzy przepływomierz a filtr powietrza czy będę mógł zrezygnować z kompensacji wstecznej ?
To się nie uda bo mikser musi być przed przepustnicami bo jak będzie za nimi to nie będzie wcale działać.maciejlol15 pisze:Chciałem też wstawić mikser między kolektor a przepustnicami ale też nie będę miał do czego podpiąć kompensacji wstecznej
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a wiec tak wsadziłem mikser miedzy przepływomierz a filtr i jak narazi chodzi na gazie i na paliwie, gaz prowadzony do miksera 1m wężem ciężko było go ustawić ale chodzi ma ładna małe obroty które troszkę falują ale jest dobrze wiec bardzo dziękuje za cenne informacje i masz u mnie piwo aldi i czy ktoś wie jak usunąć te falowanie obrotów jest to bardzo nie wielkie od 1000 do 1100
-
- Forum Audi 80