Szara80tkaTdi pisze:szkoda ze nie kazdy tak rozumuje i tworzy jakies cuda i wynalazki
Ja tylko teoretyzuję. Po to utworzyłem taki temat, żeby każdy mógł zaopiniować. Czy ja powiedziałem, że jutro będę to rezac?
Co chce tym zaoszczędzić? Prąd? :-o
Szara80tkaTdi pisze:okazalo sie ze kierowcy widza juz tylko punkty swietlne a nie dostrzegaja przechodzniow, wiec jest wiecej potracen
I dlatego uważam, że jazda na światłach w dzień nie odgrywa większej roli. Jedynie przyczynia się do strat na energii i większego spalania. No ale skoro trzeba, to można przecież legalnie jeździć na LED`ach.
Ale i tak stwierdzam teraz, że przerabianie zwykłej lampy to jest zły pomysł.
Czytałem gdzieś o przeróbce lampy pod bi-ksenon (z oczywiście odpowiednim szkłem reflektora. Czy w takim przypadku można by do takiej lampy dodać jeszcze homologowane diody? Bo przecież w takiej lampie, praktycznie jedynym elementem wpływającym na jakość światła jest soczewka. Czy dobrze wnioskuje? Czy już lepiej w ogóle sobie odpuścić i rezac przedni zderzak pod te lampy ?
[ Dodano: 2011-01-08, 15:40 ]
Teraz mi się przypomniało kolega
konrad81 przerabial swoje lampy w B3.
Wydaje mi się, że to już jest konkretna przeróbka

. Choć nie ukrywam, że mi się to naprawdę podoba. Więc, cóż by zmieniło dodanie świateł dziennych <ok> . Tylko kwestia jest taka, żebym nie miał przypadkiem auta z ładnymi lampami, ale bez dowodu

.
https://audi80.pl/typ-89-quattro-por ... t45102.htm