[all b4] czym pomalowac blende
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b4] czym pomalowac blende
panowie znajomy jakiś rok temu kupił samochód od któregoś z naszych byłych klubowiczów lub może nadal obecnych.miał on pomalowana na czerwono tylną blendę pod rejestrację.wszystko fajnie wyglądało,miało nawet podobny kolor co lampy jednak zaczęła się łuszczyć farba i widać prześwity czarnego plastiku.może mi ktoś napisać jak to poprawić.są jakieś dobre farby do plastiku by to odnowić czy lepiej kupić czarną?? może ktoś z was już to malował na czerwono i ma jakieś doświadczenia w tym temacie??
Pomalować taki kawałek plastiku to żadna sztuka Malowałem u siebie, niestety za jasnym odcieniem czerwonego, kolor RacingRed od fiata CC - nie polecam.
A co do malowania zaopatrzyć się trzeba w podkład do plastików i odpowiedni odcień lakieru. Najlepiej poprosić gościa aby dobrał po prostu z lampy kolor w mieszalni, rozpuszczalnik uniwersalny, papiery ścierne - ja używałem 1800 i 2000 na mokro żeby nie poranić faktury ori blendy a tylko zmatowić. Suche i ciepłe miejsce, trochę wprawy, psiknąć i volia W omawianym wypadku trzeba zedrzeć stary lakier i kłaść solidnie od początku wszystko. Pucha 0,4 lakieru spokojnie wystarcza, ja malowałem 100ml i wyszło na styk, podkładu też radzę kupić 0,4 - może się przydać w razie czego
A co do malowania zaopatrzyć się trzeba w podkład do plastików i odpowiedni odcień lakieru. Najlepiej poprosić gościa aby dobrał po prostu z lampy kolor w mieszalni, rozpuszczalnik uniwersalny, papiery ścierne - ja używałem 1800 i 2000 na mokro żeby nie poranić faktury ori blendy a tylko zmatowić. Suche i ciepłe miejsce, trochę wprawy, psiknąć i volia W omawianym wypadku trzeba zedrzeć stary lakier i kłaść solidnie od początku wszystko. Pucha 0,4 lakieru spokojnie wystarcza, ja malowałem 100ml i wyszło na styk, podkładu też radzę kupić 0,4 - może się przydać w razie czego
Zedrzyj to do golego tak jak mati pisze p500 ale zeby mniej sie omachac to p 240, poprawka p500, PZP (podkad zwiekszajacy przyczepnosc inaczej prajmer), Jesli chcesz miec blende na gladko to na to podklad akrylowy, po wyschnieciu p1000-1200 i lakier 0,15 na bank wystarczy. Tak to powinno byc zrobione. Przepraszam za brak polskich znakow ale nie mam ich tutaj gdzie jestem.
Panowie rozpuszczalnik nie odtłuszcza powierzchni!!! jedynie rozmywa i rozciera tłuszcz i brud tak, że mamy wrażenie ze dana powierzchnia jest czysta. To podstawowy powód dla którego powierzchnie lakierowane tracą trwałość wraz z upływem czasu. Do odtłuszczania i czyszczenia należy używać tylko i wyłącznie ZMYWACZA LAKIERNICZEGO... Koszt porównywalny z rozcieńczalnikami
Pozdrawiam
Pozdrawiam