Bede wdzieczny za sprawdzenie, bo intryguje mnie jeszcze sprawa sterowania czy komputer ABC będzie działał z AAH albo czy sama zmiana komputera na AAH silnika bedzie wystarczjaca,
Ciekawi mnie też czy same będą sie nadawać,
zrobiłbym jeszxcze przeszczep kolektora ssącego i kilku elementów chtórych brakuje u mnie
[b4 2.6 abc] czy silnik od A4 pasuje do B4
Witam. 2 lata temu rozleciał mi się ABC i kupiłem w jego miejsce AAH , a sterownik do niego dostałem gratis. Silnik owszem pasuje na łapy , skrzynia też. Jednak w ABC jest zamontowany czujnik powietrza w kolektorze ssącym a w AAH nie ma , inny jest także krokowiec na 2piny (ABC na 4piny albo 3 nie pamiętam). Jak założyłem sterownik od AAH po włączeniu zapłonu nie dawał oznak życia. No i jeszcze zostaje przepływka której nie ma w ABC. Jeśli chcesz AAH to przekładaj od razu całą instalkę. Powiem ci że dla tych 24koni warto. Dla mnie różnica była duża w osiągach.
było już na ten temat , nic zmiana kompa nie da, instalacja pod przepływke i skracania dolotu była by potrzebna.
Lepiej załóż słupek silnika 2.8 a na to kolektor z 2.6 ciekaw jestem przyrostu mocy w takim układzie. Napewno większa pojemność da konie ale bez skracania dolotu pełnej mocy nie osiagniesz
Lepiej załóż słupek silnika 2.8 a na to kolektor z 2.6 ciekaw jestem przyrostu mocy w takim układzie. Napewno większa pojemność da konie ale bez skracania dolotu pełnej mocy nie osiagniesz