[1.8E DZ] kierunki nie migają
[1.8E DZ] kierunki nie migają
Cześć wszystkim, mam do was pytanie, a zarazem problem takiego typu, że nie paliła mi Audi na kluczyk (i co się okazało nie była to wina kostki, nie wiem do dzisiaj czego, zrobiłem obwód zastępczy pod kierownicą i pali), i przy okazji tego zmieniłem starą dobrą oryginalną jeszcze kostkę na zamiennik, wcześniej wymieniłem też całe przełączniki zespolone kierunkowskazów bo nie chodziły czasem, i aż dopiero do dzisiaj kierunki normalnie świeciły i migały, a teraz jest tak - ale już jak włączę lewy lub prawy to po prostu nie miga tylko świeci ciągle nie wiem gdzie jest przyczyna, przerywacz jest gdzieś w Audi 80 B3? czy to jest w kostce? Bo mam tą starą, tylko nie wiem, proszę o pomoc, albo podpowiedź. Coś mi się zdaje że ten zamiennik to chyba już coś tam się tam chrzanił chodzi mi o kostkę do stacyjki, jest jest coś co steruje miganiem kierunkowskazów prócz tej kostki do stacyjki?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, 12:57 przez Mamber, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Obwód zastępczy jest oke, napewno nie jego wina, to jak włącze kierunek to raz chodzi czyli miga raz po prostu świeci ciągle a awaryjne to tak samo raz migają a jak nie to ciągle świecą, a gdzie jest przerywacz? i możliwe ze jest to wina kostki w stacyjce? bo Ta kostka też ma chyba trochę do gadania?pawelrybak15 pisze:Jest przerywacz kierunkowskazów i albo Ci się zespawały w nim styki i teraz kierunki świecą stale, albo ten Twój zastępczy obwód zrobił jakąś zwarę i przez to nie działają kierunki. Awaryjne mrugają czy też świecą stale ??
P.S. Popraw tytuł tematu, bo sie mody zaraz zdenerwują mocniej :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kostka ma tyle do gadania, że na włączonym zapłonie zadziałają Ci kierunki, a na wyłączonym nie, z kolei awaryjne działają zawsze. W takim razie najprawdopodobniej zacina sie przerywacz od kierunkowskazów, a znajduje się on na 99% pod kierownicą, obok tych przekaźników, które są dostępne po odkręceniu półki nad nogami kierowcy. Najlepiej będzie po prostu trafić moment w którym kierunki lub awaryjne pracują prawidłowo i wtedy po prostu znaleźć ten przekaźnik, który "tyka" i obejrzeć go dokładnie od zewnątrz i jeśli to możliwe, to otworzyć jego obudowę i obejrzeć go od wewnątrz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
lipa, kupiłem nowy przerywacz, 16 zł ... wymieniłem taki sam jak ten stary, oczywiście stary otworzyłem stan idealny all, założyłem nowy, przejechałem 4km może, i chodziło, wracam po 2h, chodzi przez chwilę, i za chwilę się zaświecił i świecił nie migał już, i tak co chwilę, raz miga po chwili zielony się zaświeci i nie miga już, gdzie szukać przyczyny, .... na początku normalnie chodził, co to może jeszcze być, ... proszę o pomysły
Dziękuję wszystkim Serdecznie za POMOC!
Dziękuję wszystkim Serdecznie za POMOC!
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z