Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8E DZ] kierunki nie migają

ODPOWIEDZ
Mamber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8E DZ] kierunki nie migają

Post autor: Mamber » 13 sty 2011, 11:49

Cześć wszystkim, mam do was pytanie, a zarazem problem takiego typu, że nie paliła mi Audi na kluczyk (i co się okazało nie była to wina kostki, nie wiem do dzisiaj czego, zrobiłem obwód zastępczy pod kierownicą i pali), i przy okazji tego zmieniłem starą dobrą oryginalną jeszcze kostkę na zamiennik, wcześniej wymieniłem też całe przełączniki zespolone kierunkowskazów bo nie chodziły czasem, i aż dopiero do dzisiaj kierunki normalnie świeciły i migały, a teraz jest tak - ale już jak włączę lewy lub prawy to po prostu nie miga tylko świeci ciągle nie wiem gdzie jest przyczyna, przerywacz jest gdzieś w Audi 80 B3? czy to jest w kostce? Bo mam tą starą, tylko nie wiem, proszę o pomoc, albo podpowiedź. Coś mi się zdaje że ten zamiennik to chyba już coś tam się tam chrzanił chodzi mi o kostkę do stacyjki, jest jest coś co steruje miganiem kierunkowskazów prócz tej kostki do stacyjki?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, 12:57 przez Mamber, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 13 sty 2011, 11:56

Jest przerywacz kierunkowskazów i albo Ci się zespawały w nim styki i teraz kierunki świecą stale, albo ten Twój zastępczy obwód zrobił jakąś zwarę i przez to nie działają kierunki. Awaryjne mrugają czy też świecą stale ??

P.S. Popraw tytuł tematu, bo sie mody zaraz zdenerwują mocniej :mrgreen:

Mamber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mamber » 13 sty 2011, 12:34

pawelrybak15 pisze:Jest przerywacz kierunkowskazów i albo Ci się zespawały w nim styki i teraz kierunki świecą stale, albo ten Twój zastępczy obwód zrobił jakąś zwarę i przez to nie działają kierunki. Awaryjne mrugają czy też świecą stale ??

P.S. Popraw tytuł tematu, bo sie mody zaraz zdenerwują mocniej :mrgreen:
Obwód zastępczy jest oke, napewno nie jego wina, to jak włącze kierunek to raz chodzi czyli miga raz po prostu świeci ciągle a awaryjne to tak samo raz migają a jak nie to ciągle świecą, a gdzie jest przerywacz? i możliwe ze jest to wina kostki w stacyjce? bo Ta kostka też ma chyba trochę do gadania?

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 13 sty 2011, 13:20

Kostka ma tyle do gadania, że na włączonym zapłonie zadziałają Ci kierunki, a na wyłączonym nie, z kolei awaryjne działają zawsze. W takim razie najprawdopodobniej zacina sie przerywacz od kierunkowskazów, a znajduje się on na 99% pod kierownicą, obok tych przekaźników, które są dostępne po odkręceniu półki nad nogami kierowcy. Najlepiej będzie po prostu trafić moment w którym kierunki lub awaryjne pracują prawidłowo i wtedy po prostu znaleźć ten przekaźnik, który "tyka" i obejrzeć go dokładnie od zewnątrz i jeśli to możliwe, to otworzyć jego obudowę i obejrzeć go od wewnątrz.

Mamber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mamber » 13 sty 2011, 13:49

hm, a ten przerywacz w formie kostki nie będzie pod maską? tam gdzie są te kostki po stronie kierowcy z przodu??,

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 13 sty 2011, 14:59

Mamber pisze:hm, a ten przerywacz w formie kostki nie będzie pod maską? tam gdzie są te kostki po stronie kierowcy z przodu??,
Nie, poszukaj tak jak mówiłem :-)

Mamber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mamber » 14 sty 2011, 16:58

lipa, kupiłem nowy przerywacz, 16 zł ... wymieniłem taki sam jak ten stary, oczywiście stary otworzyłem stan idealny all, założyłem nowy, przejechałem 4km może, i chodziło, wracam po 2h, chodzi przez chwilę, i za chwilę się zaświecił i świecił nie migał już, i tak co chwilę, raz miga po chwili zielony się zaświeci i nie miga już, gdzie szukać przyczyny, .... na początku normalnie chodził, co to może jeszcze być, ... proszę o pomysły
Dziękuję wszystkim Serdecznie za POMOC!

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 sty 2011, 09:50

zostaje pajak do sprawdzenia, przeczyszczenia i na smarowania, zadbych wd40 nie stosowac

Mamber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mamber » 20 sty 2011, 22:00

Działa już ;)), nowy przerywacz poprostu przestał działaś po hm kilku h, założyłem stary oryginalny, i poprostu działa normalnie, nie wiem co to było, wcześniej mogło by nie łączyć, ale łączyło bo sprawdzałem, nie mam pojęcia, ale działa ciągle jak narazie ;))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl