[90 2.3 20V 7A] brak komunikacji ze sterownikiem ;/
[90 2.3 20V 7A] brak komunikacji ze sterownikiem ;/
Witam
Nie mogę się połączyć vag-iem z autem. Auto z rocznika 1991. Nad nogami kierowcy są trzy wtyczki: brązowa, niebieska i czarna. Mam interfejs VAG razem z adapterem obd1 (biała i czarna wtyczka). Pod czarny podpinam czarną wtyczkę (wtedy w interfejsie zapala się niebieska dioda) a pod białą próbowałem brązową i niebieską i nie może się połączyć z autem. Co może być nie tak?
Nie mogę się połączyć vag-iem z autem. Auto z rocznika 1991. Nad nogami kierowcy są trzy wtyczki: brązowa, niebieska i czarna. Mam interfejs VAG razem z adapterem obd1 (biała i czarna wtyczka). Pod czarny podpinam czarną wtyczkę (wtedy w interfejsie zapala się niebieska dioda) a pod białą próbowałem brązową i niebieską i nie może się połączyć z autem. Co może być nie tak?
W toledo II działało mi bez problemu. Vag 3.11 i 409.1. Kabel identyczny jak ten http://img05.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1412786416.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
viaken na com k+l na przykład, ten najtańszy za 30parę złotych. Mam taki w domu, i łapie wszystkie auta z tamtych roczników , wprawdzie 7A swojego jeszcze nie mierzyłem (pozatym wątpię, żeby mój się połączył, jest z 88 roku) ale za to łapał 2.8 v6 , 1.8 20v , Audi TT, golfy 1.6 , polo, Audi a8 4.2l. i inne starsze auta też. Jak mi się uda to przy okazji złapię jakieś 7A.