[B4 1Z] Rezanie - Zaślepianie EGRa.
wężyk od serwa idzie do N18, a z obudowy filtra powietrza do N18 idzie wężyk ATMsiwy23j pisze:Panowie, a po co idzie wężyk podciśnienia do obudowy filtra powietrza? Chcę zaślepić go przy serwie ale nie wiem po co idzie on do tej obudowy filtra :?:
za duża blacha żeby świeczka dała radę (a dokładniej szybciej stygnie jak się nagrzewa) żeby stopić aluminium trzeba ok 660*C a świeczką nie nagrzejesz więcej jak 300*C (mimo że płomień ma ponad 800*C), temperatura spalin to ok 850*C i do tego pod dużym ciśnieniem, więc wystarczy ostro dać w palnik i blacha z Al się rozpłynie <ok>gibaj pisze:no właśnie nie wiem jest grubsza od np.puszki po piwie a chłopaki pisali że robili z puszki po piwie robiłem test dzisiaj tej blachy- kawałek świeczki i podgrzewałem blachę i nic długo grzałem w jednym miejscu i nic się nie dzieje i tak myślę że skoro wytrzymała żywy ogień to nie powinno jej przepalić w miejscu zaślepienia co wy na to?
ja rozpaliłem trochę ropy w puszce po piwie to momentalnie się stopiła, nawet kluczyk mimo że jest grubszy, a świeczką puszkę ciężko stopić