[B3 1,8s PM] trzęsie samochodem powyżej 100/h
[B3 1,8s PM] trzęsie samochodem powyżej 100/h
Witam. Ostatnio wpakowałem się w konkretne błoto i nie mogłem wyjechać - ni w przód ni w tył. przed sobą miałem krawężnik i to była jedyna opcja wyjazdu o własnych siłach - chciałem, żeby koła zaczepiły o beton i wyjechałbym na asfalt. Męczyłem się kilka minut i wreszcie z mozołem podjechałem pod ten krawężnik. Jednak po tym jak przednie koła przekroczyły próg, coś mi strasznie stuknęło w podwoziu (pewnie zawadziłem bo przez błoto samochód mi się za topił lekko). W każdym razie przejechałem kawałek po mieście i było ok). Później jednak wybrałem się w trasę i podczas wyprzedzania, przy około 100km/h samochodem strasznie zaczęło trząść Zastanawiam się czy to skrzywiona felga od podjazdu pod burtnik czy może uderzając podwoziem coś tam uszkodziłem - do czego najbardziej objawy pasują? Dodam jeszcze, że w listopadzie miałem przegląd i koleś kazał mi na wiosnę wymienić końcówkę drążka stabilizatora przy prawym przednim kole. Może tym manewrem ją wykończyłem?Jestem laikiem i chciałem się dowiedzieć od szanownych forumowiczów, co może być przyczyną, żebym wiedział jak rozmawiać z mechanikiem Pozdrawiam i dzięki z góry za ewentualną pomoc.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Aby nie pchac sie darmo w koszta to najpierw odkrec kola przednie *tyl mozna rowniez spraw.* i zobacz czy na stronie wewnetrznej felgi niema blota lub ziemi zasuszonej
jezeli jest to wyczysci wtedy sprawdz w czasie jazdy
jezeli to nie pomorze
percevalle .....
Nie ma co gdybać co sie mogło stać. Jedz na kanał albo stacje diagnostyki i niech Ci sprawdzą zawieszenie, przecież to od razu widać.
jezeli jest to wyczysci wtedy sprawdz w czasie jazdy
jezeli to nie pomorze
percevalle .....
Nie ma co gdybać co sie mogło stać. Jedz na kanał albo stacje diagnostyki i niech Ci sprawdzą zawieszenie, przecież to od razu widać.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80