Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,8s PM] trzęsie samochodem powyżej 100/h

ODPOWIEDZ
cru3llo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1,8s PM] trzęsie samochodem powyżej 100/h

Post autor: cru3llo » 17 sty 2011, 10:14

Witam. Ostatnio wpakowałem się w konkretne błoto i nie mogłem wyjechać - ni w przód ni w tył. przed sobą miałem krawężnik i to była jedyna opcja wyjazdu o własnych siłach - chciałem, żeby koła zaczepiły o beton i wyjechałbym na asfalt. Męczyłem się kilka minut i wreszcie z mozołem podjechałem pod ten krawężnik. Jednak po tym jak przednie koła przekroczyły próg, coś mi strasznie stuknęło w podwoziu (pewnie zawadziłem bo przez błoto samochód mi się za topił lekko). W każdym razie przejechałem kawałek po mieście i było ok). Później jednak wybrałem się w trasę i podczas wyprzedzania, przy około 100km/h samochodem strasznie zaczęło trząść :( Zastanawiam się czy to skrzywiona felga od podjazdu pod burtnik czy może uderzając podwoziem coś tam uszkodziłem - do czego najbardziej objawy pasują? Dodam jeszcze, że w listopadzie miałem przegląd i koleś kazał mi na wiosnę wymienić końcówkę drążka stabilizatora przy prawym przednim kole. Może tym manewrem ją wykończyłem?Jestem laikiem i chciałem się dowiedzieć od szanownych forumowiczów, co może być przyczyną, żebym wiedział jak rozmawiać z mechanikiem :) Pozdrawiam i dzięki z góry za ewentualną pomoc.

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 17 sty 2011, 10:46

Nie ma co gdybać co sie mogło stać. Jedz na kanał albo stacje diagnostyki i niech Ci sprawdzą zawieszenie, przecież to od razu widać.

Awatar użytkownika
pawelec_
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pawelec_ » 17 sty 2011, 12:45

Właśnie być może felga albo coś innego, jak nie zobaczysz sam to do końca nic nie wiadomo.
Sam mam felgę skrzywioną ale na zapasie i kompletnie nie pamiętam jak sie na niej jeździ

fox33
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fox33 » 22 sty 2011, 13:26

Aby nie pchac sie darmo w koszta to najpierw odkrec kola przednie *tyl mozna rowniez spraw.* i zobacz czy na stronie wewnetrznej felgi niema blota lub ziemi zasuszonej
jezeli jest to wyczysci wtedy sprawdz w czasie jazdy

jezeli to nie pomorze :-/

percevalle .....

Nie ma co gdybać co sie mogło stać. Jedz na kanał albo stacje diagnostyki i niech Ci sprawdzą zawieszenie, przecież to od razu widać.

Awatar użytkownika
merex
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: merex » 29 sty 2011, 20:34

a może to po prostu błoto,które przyczepiło się do koła i teraz zachowuje sie jak niewyważone

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 30 sty 2011, 17:25

A może odważnik z felgi odpadł ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl