[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy
szuan, czyli muszę się przewiercić się przez tarczę aż do piasty, a dziury w piaście nagwintować, aby śruba trzymająca koło przechodziła przez tarczę i wkręcała się w piastę, tak?
Niestety chyba średnica wewnętrzna tarczy to 123mm, więc nie ma szans by zmieścić rozstaw 130mm Echh te fele miały być 5x108... ale doszły 5x130. Trudno, chyba musi być dystans.
Ale w takim razie myślę, że może lepiej rozwiercić mimo wszystko tylne piasty na 5x108 i zrobić dystans z 5x108 na 5x130.
Jak we wtorek założę oponę to będę przymierzał przykręcając na 1 śrubę
Niestety chyba średnica wewnętrzna tarczy to 123mm, więc nie ma szans by zmieścić rozstaw 130mm Echh te fele miały być 5x108... ale doszły 5x130. Trudno, chyba musi być dystans.
Ale w takim razie myślę, że może lepiej rozwiercić mimo wszystko tylne piasty na 5x108 i zrobić dystans z 5x108 na 5x130.
Jak we wtorek założę oponę to będę przymierzał przykręcając na 1 śrubę
Niestety sie nie znam tak jak reszta pisząca na temat feg 20" ale kurcze lipe maszATLAS, że mialy byc na 108 a dostales 130
jak bys wiedzial to co innego,
wiem ze nie pomoge ale wiem ze w 80 byly tez piasty 5x112 a o taka fele duzo latwiej, no i latwiej by bylo zmienic piaste, mniej kombinacji ale wielkie gratulacje za pomysl,
jak bedzie juz na aucie to musisz zrobic fotki :mrgreen:
Pozdrawiam
jak bys wiedzial to co innego,
wiem ze nie pomoge ale wiem ze w 80 byly tez piasty 5x112 a o taka fele duzo latwiej, no i latwiej by bylo zmienic piaste, mniej kombinacji ale wielkie gratulacje za pomysl,
jak bedzie juz na aucie to musisz zrobic fotki :mrgreen:
Pozdrawiam
rsawicki, ogólnie to gdyby koleś sprzedający te felgi wiedział jaki mają rozstaw i ile są warte to nie oddałby mi ich za takie pieniądze więc w ogóle nie rozpaczam 5x130 to też super rozstaw. 19 cali szukałem właśnie w tym rozstawie. Akurat felgi z dużym ET są do montażu z dystansami, a nimi płynnie reguluje się offset i rozstaw.
Kolega rozwalił kompletnie swoje śliczne S8 ale jeśli pozałatwia wszystko z ubezpieczycielem to może wskoczą mi tarcze i zaciski pokaźnych rozmiarów 345mm na przód furę zawinął na słupie tuż przed sylwestrem, więc Warta może jeszcze mnie potrzymać w niepewności dwa miesiące...
Kolega rozwalił kompletnie swoje śliczne S8 ale jeśli pozałatwia wszystko z ubezpieczycielem to może wskoczą mi tarcze i zaciski pokaźnych rozmiarów 345mm na przód furę zawinął na słupie tuż przed sylwestrem, więc Warta może jeszcze mnie potrzymać w niepewności dwa miesiące...