[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy
szuan, czyli muszę się przewiercić się przez tarczę aż do piasty, a dziury w piaście nagwintować, aby śruba trzymająca koło przechodziła przez tarczę i wkręcała się w piastę, tak?
Niestety chyba średnica wewnętrzna tarczy to 123mm, więc nie ma szans by zmieścić rozstaw 130mm
Echh te fele miały być 5x108... ale doszły 5x130. Trudno, chyba musi być dystans.
Ale w takim razie myślę, że może lepiej rozwiercić mimo wszystko tylne piasty na 5x108 i zrobić dystans z 5x108 na 5x130.
Jak we wtorek założę oponę to będę przymierzał przykręcając na 1 śrubę
Niestety chyba średnica wewnętrzna tarczy to 123mm, więc nie ma szans by zmieścić rozstaw 130mm

Ale w takim razie myślę, że może lepiej rozwiercić mimo wszystko tylne piasty na 5x108 i zrobić dystans z 5x108 na 5x130.
Jak we wtorek założę oponę to będę przymierzał przykręcając na 1 śrubę

Niestety sie nie znam tak jak reszta pisząca na temat feg 20" ale kurcze lipe maszATLAS, że mialy byc na 108 a dostales 130
jak bys wiedzial to co innego,
wiem ze nie pomoge ale wiem ze w 80 byly tez piasty 5x112 a o taka fele duzo latwiej, no i latwiej by bylo zmienic piaste, mniej kombinacji ale wielkie gratulacje za pomysl,
jak bedzie juz na aucie to musisz zrobic fotki :mrgreen:
Pozdrawiam
jak bys wiedzial to co innego,
wiem ze nie pomoge ale wiem ze w 80 byly tez piasty 5x112 a o taka fele duzo latwiej, no i latwiej by bylo zmienic piaste, mniej kombinacji ale wielkie gratulacje za pomysl,
jak bedzie juz na aucie to musisz zrobic fotki :mrgreen:
Pozdrawiam
rsawicki, ogólnie to gdyby koleś sprzedający te felgi wiedział jaki mają rozstaw i ile są warte to nie oddałby mi ich za takie pieniądze
więc w ogóle nie rozpaczam
5x130 to też super rozstaw. 19 cali szukałem właśnie w tym rozstawie. Akurat felgi z dużym ET są do montażu z dystansami, a nimi płynnie reguluje się offset i rozstaw.
Kolega rozwalił kompletnie swoje śliczne S8
ale jeśli pozałatwia wszystko z ubezpieczycielem to może wskoczą mi tarcze i zaciski pokaźnych rozmiarów 345mm na przód
furę zawinął na słupie tuż przed sylwestrem, więc Warta może jeszcze mnie potrzymać w niepewności dwa miesiące...

Kolega rozwalił kompletnie swoje śliczne S8